De Expeditie Haringvliet is weer gestart

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Een dagje ontspannen op stap met het gezin of samen de rust opzoeken? Het kan weer de hele zomer met de Expeditie Haringvliet!

Tot 6 september zijn er weer vaarverbindingen voor fietsers en wandelaars. Je kunt dan heel makkelijk naar Hellevoetsluis, Middelharnis, Nieuwendijk, Stad aan ’t Haringvliet, Tiengemeten en Stellendam. Dit is een anders aanbod dan andere jaren, dit vanwege het corona-virus.

Aan boord

Voor de Expeditie Haringvliet kun je terecht bij twee prachtige schepen; de Heicondias en de Linquenda II. Aan boord kun je genieten van al het moois dat het Haringvliet te bieden heeft. Spot tijdens het varen bijvoorbeeld de lepelaar. En geniet ondertussen van de koelte op het water. Je kunt je fiets meenemen, of er een huren op je bestemming.

Let wel op. Vanwege het corona-virus zijn er minder plekken beschikbaar aan boord. Daarom is vooraf reserveren verplicht. Aan boord moet er ook anderhalve meter afstand gehouden worden. Een mondkapje is overigens niet verplicht aan boord van de schepen.

Dagje uit

Naast de ultieme vaar- en natuurbeleving is het ook echt een dagje uit. Voor zowel inwoners als toeristen is het heerlijk genieten. Je kunt een dagje shoppen en een terrasje pakken in Hellevoetsluis. Of ga vanaf de boot met het toeristentreintje naar het centrum van Middelharnis en Sommelsdijk. Op donderdag en vrijdag kun je met dat zelfs treintje zelfs naar het Faunpark!

Maar je kunt heerlijk genieten van de rust op Tiengemeten. Voor de kinderen is er een grote natuurspeelplaats waar je naartoe kunt. En voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Ook is het mogelijk om samen met een boswachter in het leefgebied van de bever te kijken. En als je dieren echt leuk vindt, dan moet je zeker naar de zeehondenopvang in Stellendam!

Expeditie Haringvliet

De vaarverbinding naar en over het Haringvliet is in 2016 ontstaan als activiteit van het Droomfondsproject. Sinds 2018 ligt de organisatie en steun van de expeditie in de handen van de omliggende gemeenten en de Provincie Zuid-Holland. Jaarlijks maken duizenden mensen gebruik van de vaarverbinding.

Informatie en tickets

Wil je meer informatie over de Expeditie Haringvliet? Of wil je kijken wat er per stop allemaal te beleven is? Kijk dan op www.expeditieharingvliet.nl. Het reserveren van tickets kan uitsluitend telefonisch via de veerdiensten. Voor de Heicondias kan gebeld worden met 06-38 35 49 91. Voor de Linquenda II belt je met 06-46 44 01 13.