Bibliotheek organiseert digitale peuterochtenden

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Aangezien het nog niet mogelijk is om in alle bibliotheken bijeenkomsten te organiseren, worden de peuterochtenden deze week online gehouden.

Tijdens de peuterochtenden wordt voorgelezen uit het boek ‘Handje’ van Tjibbe Veldkamp. Daarna gaan de kinderen zingen en bewegen op het verhaal.

Digitale peuterochtenden

Het is de eerste keer dat de bibliotheek een digitale peuterochtend organiseert. Want hoewel er een hoop weer mogelijk is, nog niet elke vestiging is open. Ook is het nog niet mogelijk om overal activiteiten te organiseren met anderhalve meter afstand.

De peuterochtenden vinden deze week plaats op woensdag 8 en donderdag 9 juli. Deze starten om 9.30 uur en zijn hartstikke gratis. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek. Na de aanmelding ontvang je op de dag naar keuze in link. Via die weg kun je de online peuterochtend volgen.

Het verhaal

Zoals gezegd wordt er deze ochtend voorgelezen uit het boek ‘Handje’ van Tjibbe Veldkamp. Het verhaal gaat over Anne. Zij wil bij de apen gaan kijken, maar haar vader wil naar huis. Als er dan een vader voorbij komt die wel naar de dierentuin gaat, wisselt Anna met het kind van die vader. Maar in de dierentuin gaat deze vader toch niet naar de apen. En dus wisselt Anna weer van plaats met een andere vader.

Uiteindelijk komen ze bij de apen en neemt een van de apen Anna mee op een rondleiding door de dierentuin. Als Anna eenmaal weer naar huis wilt, volgt het verhaal in omgekeerde volgorde en wisselt ze steeds weer van vader tot ze thuis is.