AHOY! De Menheerse Werf zoekt nieuwe stuurlui!

Foto: Menheerse Werf

De Stichting Behoud van de Scheepstimmerwerf van Middelharnis (SBSM) zoekt nieuwe vrijwilligers voor de Menheerse Werf in Middelharnis.

De werf wordt uitgebreid met een aantal praktische werkgroepen. Voor het opzetten van die werkgroepen worden nu enthousiaste vrijwilligers gezocht. Ben jij een echt mensen-men? En kun jij op structurele basis 1 tot 4 dagen per week diverse werkgroepen coördineren? Dan zoeken ze jou!

Werkgroepen

Zoals gezegd wordt de Menheerse Werf uitgebreid met een aantal werkgroepen. Het gaat om de volgende groepen.

  • Gastvrijheid – Een warm welkom voor de bezoekers. Zowel voor individuele personen als vooraf aangemelde groepen. Dit houdt ook enig gidswerk in.
  • Onderhoud – Aan wal, het werfterrein, de gebouwen en de voorzieningen. Maar ook projecten als de Visserijspeeltuin en de getijdentafel.
  • Tentoonstellingen – Beheer en ontwikkel te content, zowel digitaal als fysiek.
  • Beugsloep MD.10 – “Handen uit de mouwen” klussen aan dit unieke stuk varend erfgoed. Het einddoel is een naar originele beleving gerestaureerd schip. Natuurlijk met een moderne onderhuidse techniek.
  • Vaartochten – De werf heeft een kleine vloot historische, maar ook moderne, schepen. Hiermee worden vaartochten met passagiers op het Haringvliet gemaakt. Zowel periodiek met individuele kaartverkoop, als voor groepen op maat. Een aantal schepen is te huur zonder schipper. Met sommige schepen wordt in de toekomst ook deelgenomen aan maritieme evenementen.

Wie zoeken ze?

Is één van de bovenstaande stuurgroepen echt iets voor jou? Heb je (te) veel vrije tijd die je het liefst buiten en met andere mensen doorbrengt? En heb je flink wat ervaring in een vroegere functie of positie waarin je mensen hebt gemotiveerd en aangestuurd? Dan zouden de bestuursleden van de stichting graag kennis met je maken.

Reageren kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Beschrijf daarin even wie je bent, om welke werkgroep(en) het gaat en hoeveel tijd je beschikbaar bent. Wie weet wordt je uitgenodigd op de Werf om het team beter te leren kennen.

Het gaat vooral om coördinatie en het aanbrengen van een structuur. Alles om ervoor te zorgen dat klussen, taken en projecten vloeiend uitgevoerd kunnen worden.

Menheerse Werf

De Menheerse Werf is gelegen aan de oude havenkom van Middelharnis. Het is een ontwikkelproject van de SBSM. De algemene doelstelling is het behoud van de werf (anno 1750) en daarmee het leefbaar maken en houden van de historie van de Menheerse visserij en de haven.

De MD.10 ‘Johanna Hendrika’ is de laatst overgebleven beugsloep ter wereld en komt oorspronkelijk uit Menheerse. Het tentoonstellen en restaureren hiervan is een belangrijk subdoel van het project.

Het team

Het team bestaat uit een bestuur dat ondersteund wordt door zo’n 20 vrijwilligers. De stichting wil graag vaker en meer gestructureerd samenwerken met de vrijwilligers. En dus hebben ze extra stuurlui nodig. Uiteraard kunnen de vrijwilligers rekenen op allerlei leuke extraatjes vanuit de Menheerse Werf. Dus is dit nou echt iets voor jou? Schroom niet en meld je aan!