Het toeristentreintje rijdt weer over het eiland!

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Vanaf woensdag 1 juli rijden de toeristentreintjes weer over het eiland. Het gaat om de treintjes in Middelharnis/Sommelsdijk en die in Ouddorp.

De treintjes rijden een vaste route tussen 10.00 en 18.00 uur. Op verschillende plaatsen op de route zijn haltebordjes geplaatst. Zo krijgen de treintjes meer aandacht van het publiek. En dat zijn ook direct de op- en uitstapplekken.

Middelharnis en Sommelsdijk

Het treintje van Middelharnis en Sommelsdijk rijdt van maandag tot en met zaterdag. Dit voorlopig alleen in de maanden juli en augustus. De eerste opstapplaats van de route is op het Havenhoofd in Middelharnis. Op dat punt is er een directe verbinding met de Expeditie Haringvliet.

Meevaarders van de expeditie kunnen zo makkelijk naar het centrum van Middelharnis en Sommelsdijk. Na afloop brengt het treintje iedereen ook weer terug naar het strand. Daar gaat de boot vervolgens weer verder.

Faunapark

Het treintje heeft vanaf volgende week een extra halte. Dan stopt hij op donderdag en vrijdag ook bij het Faunapark in Nieuwe-Tonge. Het is mogelijk om je auto neer te zetten bij Tieleman Keukens in Middelharnis. Vervolgens kun je met het treintje naar de dierentuin. Of volg vanaf daar de normale route door Middelharnis en Sommelsdijk.

Het treintje stopt ook bij de Kinderboerderij in op het terrein van Hernesseroord in Middelharnis. Het is dus ook een leuke manier om met de kinderen even weg te gaan.

Ouddorp

Het treintje in Ouddorp rijdt zeven dagen per week. De route gaat hier langs een aantal toeristische plekken. Zo kun je bij een aantal campings op- en uitstappen. Vanaf daar kun je richting het centrum van Ouddorp of een andere bezienswaardigheid.

De route van deze trein start bij geitenboerderij de Mèkkerstee.

Enthousiast

Wethouder Peter Feller is erg enthousiast over de inzet van de treintjes. “Naast het gemak voor bezoekers, ontlasten de treintjes het verkeer in en rond het centrum. Ook voorkomt het drukte op de parkeerplaatsen in de dorpen.”

Uiteraard zijn er de nodige maatregelen getroffen om het vervoeren van mensen veilig te laten gebeuren. Een ritje in het treintje is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.