Goedemorgen, het is vandaag maandag 29 juni

Foto: Afbeelding van skeeze via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends. Check trouwens ook de video onderaan het bericht. Een mooie start van de dag!

Weerbericht

De dag begint redelijk zonnig. Wel zijn er wat stapelwolken en waait het pittig. ’s Middags neemt de bewolking toe en vooral op de stranden zal het hard waaien. Er kan dan ook een enkele bui vallen. Het wordt niet warmer dan 18 graden.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het gaat de goede kant op als we kijken naar de cijfers rondom het corona-virus. Toch is het goed om alle informatie op een rijtje te hebben.

 • In heel Nederland zijn 50.147 mensen positief getest op het virus
 • Van hen zijn er 11.871 opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
 • Helaas zijn er 6105 mensen overleden aan het virus

Op Goeree-Overflakkee zijn in totaal 264 mensen positief getest, binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 177. In totaal zijn er 139 mensen genezen verklaard van het virus. Helaas zijn er 51 mensen overleden. Op dit moment is er niemand meer ziek binnen de organisatie.

Modderdag

Veel mensen vinden modder vies, maar dat hoeft niet. Als kind heb je vast wel met je handen in de modder gezeten. En veel volwassenen betalen goed geld om erin te liggen, aangezien het goed is voor je huid. Daarom is er elk jaar aan het einde van juni een eerbetoon aan de blubber.

De dag ontstond in Nepal om kinderen bekender te maken met de modder. Het idee is dat kinderen die in de modder spelen, meer positieve natuurervaringen hebben.

De dag van de tropen

We hoeven je vast niet te vertellen dat het niet goed gaat met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering.. en dat terwijl de tropische gebieden essentieel zijn voor de aarde. Ze zijn belangrijk voor het ecosysteem zorgen dat mensen in de omgeving in leven kunnen blijven. Deze dag is daarom opgericht door de Verenigde Naties. Ze willen hiermee aandacht vragen voor het behouden van natuurgebieden.

Wereld Sclerodermiedag

Sclerodermie is een reumatische ziekte waarbij het bindweefsel steeds stugger wordt. Het is een chronische ziekte die vooral voorkomt bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar. Behandeling is erg lastig en dus staan we op 29 juni stil bij de ziekte en de patiënten.

Nog meer

Wist je trouwens dat het vandaag ook de dag is van het wafelijzer en de camera. Dus misschien kun je eerst een heerlijke wafel maken in je eigen wafelijzer en er vervolgens foto’s van maken!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Marleen Veldhuis – Zwemster – 41
 • Estelle Cruijff – Actrice, presentatrice, model en modeontwerpster – 42
 • George Hincapie – Amerikaanse wielrenner – 47
 • Mike Vallely – Skateboarder – 50
 • Daniel Boissevain – Acteur en zanger – 51
 • Alida Neslo – Actrice – 66
 • Keno Don Rosa – Striptekenaar – 69
 • Fred Grandy – Amerikaanse acteur, scenarioschrijver, politicus en radio DJ – 72
 • Ian Paice – Engelse muzikant (Deep Purple) – 72
 • Gary Busey – Amerikaanse muzikant – 76
 • Elsje Scherjon – Actrice – 82

Dossier: De dag van