CuraMare nu volledig corona-virus vrij verklaard!

Foto: Afbeelding van Willfried Wende via Pixabay

/Goed nieuws. De laatste corona-patiënt in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is genezen verklaard. Dit betekent dat heel CuraMare nu volledig corona-vrij is!

Door Sam Fish

In totaal zijn er binnen CuraMare 177 mensen positief getest op het corona-virus in de afgelopen maanden. Van hen lagen er 90 in het ziekenhuis. 67 van hen zijn genezen verklaard. In totaal zijn er binnen CuraMare 139 mensen genezen verklaard van het virus. Helaas zijn er ook 51 mensen overleden. Voor heel Nederland geldt dat er in totaal 50.147 mensen positief getest op het corona-virus. Van hen zijn er 11.871 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Helaas zijn er in Nederland 6105 mensen overleden.

Testen

Sinds maandag 1 juni is het mogelijk voor iedereen met (milde) klachten om getest te worden op het virus. Op Goeree-Overflakkee kan dat sinds maandag 8 juni op het industrieterrein in Middelharnis. Alleen in de eerste week zijn daar al meer dan 300 mensen getest op het virus. Sinds 1 juni zijn er 2 mensen positief getest op het eiland. Eén van hen kwam in het ziekenhuis terecht, die is nu weer genezen verklaard. Hoe het met die tweede persoon gaat is niet bekend. Of er überhaupt nog mensen ziek zijn buiten zorgorganisatie CuraMare is niet bekend.

Heb jij last van koorts, keelpijn, benauwdheid of het verlies van smaak en/of reuk? Bel dan met de landelijke corona-lijn via 0800-1202. Daar kun je zonder tussenkomen van een huisarts een afspraak maken voor een corona-test.

CuraMare corona-kaart 28 juni