VIDEO – Oproep: “Red de alsjeblieft kleine theaters!”

Foto: Diekhuus

De cultuur- en evenementenbranche heeft het moeilijk door de maatregelen rondom het corona-virus. Er is daarom een oproep om de kleine theaters te redden.

Door Sam Fish

Cabaretiers, kleinkunstenaars, acteurs en muzikanten hebben de handen ineen geslagen. Ze hebben een video gemaakt waarin ze minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) vragen om de kleine theaters te redden. De video van de All Stars is dan ook opgestuurd naar het ministerie van OCW.

Oproep

“Zonder kleine theaters, geen nieuw talent. En zonder nieuw talent, helemaal geen theater,” klinkt de boodschap. Ze proberen zo aandacht te vragen voor de ondergang van de kleine theaters in het land. “Veel artiesten zijn groot geworden in en door de kleine theaters. Laat ze daarom niet omvallen, minister.”

“Kleine theaters moeten blijven, want daar wordt het talent voor de toekomst gekweekt. Red de kleine theaters.”

Vergadering

De video is er één in een reeks van zeven. Het is een actie die is opgestart door cabaretière Sanne Wallis de Vries. “We willen mensen geen geld uit de zak kloppen,” laat ze weten. “We willen wel graag dat de plekken waar we zo graag spelen kunnen blijven bestaan. Deze plekken zijn belangrijk voor zowel het publiek als de artiesten. Het eerste en beste wat we kunnen doen is de aandacht vestigen op deze stille ramp.”

Op maandag 29 juni is er een belangrijke commissievergadering over cultuur en corona. Bekijk de videoboodschap hieronder.