Goedemorgen, het is vandaag donderdag 25 juni

Foto: Image by Free-Photos from Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends. Check trouwens ook de video onderaan het bericht. Een mooie start van de dag!

Weerbericht

Het wordt vandaag opnieuw een tropische dag. De wind komt vanuit het oosten, dus de koude lucht van de Noordzee blijft waar die is. Dat zorgt er ook voor dat de temperaturen langs het strand ook erg kunnen oplopen. Het wordt 26 tot 30 graden. Vergeet dus niet te smeren en te drinken! Onderaan dit bericht hebben we trouwens nog even het hitteplan dat door Claudia de Breij wordt uitgelegd.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 49.804 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.859 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6097 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM sinds 1 juni 2 positief geteste mensen, in totaal dus 264. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 177. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

  • 1 persoon vecht nog tegen het virus
  • Inmiddels zijn 142 mensen genezen verklaard
  • Helaas zijn 51 mensen overleden aan het virus

De dag van de zeevaarder

Opnieuw een dag van de Verenigde Naties, deze is voor de zeevaarders. De dag werd opgericht tijdens een conferentie in Manilla (Filipijnen) in 2010. Ze wilden stilstaan bij de belangrijke en dappere taak van zeevaarders. Zonder hen hadden we nu geen kleding, voedsel, cadeautjes en gadgets. Eigenlijk zijn we dus volledig afhankelijk van deze mensen.

En om hen daarvoor te bedanken hebben we dus een speciale dag. Vandaag. Dus ken je iemand die op zee vaart? Zet hen eens in het zonnetje. Want zonder hen waren we nergens vandaag de dag.

Nog meer

Het is vandaag trouwens ook de dag van de meerval, de aardbeien parfait en het handen schudden. Al kunnen we dat laatste maar beter laten liggen tot volgend jaar. O ja, het is vandaag ook nog precies een half jaar tot kerst!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Scott Terra – Amerikaanse acteur – 33
  • Jeroen Post – Presentator, DJ en acteur – 45
  • Dolf Jansen – Cabaretier – 57
  • Oscar van Dillen – Componist – 62
  • Jimmie Walker – Amerikaanse acteur – 73
  • Carly Simone – Singer-songwriter – 75
  • Juni Lockhart – Amerikaanse actrice – 95

Dossier: De dag van