Nieuw Rijsenburgh volledig corona-vrij verklaard!

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

De CuraMare corona-kaart van woensdag 24 juni meldt dat alle besmette bewoners in Nieuw Rijsenburgh genezen verklaard zijn!

Door Sam Fish

Het genezen van de laatste twee bewoners met het corona-virus houdt in dat de woonzorglocatie in Sommelsdijk nu volledig corona-vrij is. Op dit moment is er dus nog één corona-patiënt binnen zorgorganisatie CuraMare. Deze persoon is eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis in Dirksland. Deze besmetting is ook eindelijk vermeld door het RIVM. Daar worden echter twee nieuwe besmettingen gemeld. Doordat er binnen CuraMare geen besmettingen bij zijn gekomen, weten we dus dat deze tweede nieuwe besmetting buiten de zorgorganisatie valt.

Het duurde even voordat die nieuwe ziekenhuis opname binnenkwam bij het RIVM. Daarom melden ze nu dat er twee besmettingen bij zijn gekomen op het eiland. Dat is dus de nieuwe ziekenhuis opname in Dirksland en nog iemand anders op het eiland.

Testen

Sinds maandag 1 juni kan iedereen in Nederland met corona-achtige klachten getest worden. Op Goeree-Overflakkee kan dat sinds maandag 8 juni op het industrieterrein in Middelharnis. Daar zijn nu een paar honderd mensen getest. Tot nu toen zijn er dus twee mensen met een positieve uitslag.

Cijfers

Even een korte tussenstand voor de corona-cijfers op dit moment. Het RIVM meldt 49.804 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.859 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6097 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM sinds 1 juni 2 positief geteste mensen, in totaal dus 264. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 177. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

  • 1 persoon vecht nog tegen het virus
  • Inmiddels zijn 142 mensen genezen verklaard
  • Helaas zijn 51 mensen overleden aan het virus

CuraMare corona-kaart 24 juni