Goedemorgen, het is vandaag dinsdag 23 juni

Foto: Afbeelding van Magdolna Krasznai V via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends. Check trouwens ook de video onderaan het bericht. Een mooie start van de dag!

Weerbericht

Vandaag gaat de temperatuur nog een stukje verder omhoog. Dat komt doordat de wind naar het noordoosten draait. Dit zorgt ervoor dat het zo’n 26 graden kan worden. Dichterbij zee komt de wind echter vanaf het water en kan de temperatuur blijven steken rond de 22 à 23 graden. Het wordt in ieder geval een mooie zomerse dag.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 49.658 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.851 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6070 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 263 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 17. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 3 mensen vechten nog tegen het virus
 • Inmiddels zijn 140 mensen genezen verklaard
 • Helaas zijn 51 mensen overleden aan het virus

De dag van de overprikkeling

De stichting hersenletsel wil vandaag meer aandacht voor onze koppies. Hersenletsel kun je al oplopen met een simpele hersenschudding. Laat staan als er nóg meer aan de hand is. Een boek lezen of een gesprek voeren met hersenletsel kan dan veel prikkels veroorzaken. Laat staan autorijden. Alleen schilderen, kruiswoordpuzzelen of luisteren naar boeken biedt nog een uitkomst. Dat is dus geen pretje, zeker niet als het een langdurig letsel betreft. Vandaag is dus een goede dag om er eens wat beter bij stil te staan.

De dag van de weduwe

De Verenigde Naties hebben 23 juni uitgeroepen tot de dag van de weduwe. Weduwe zijn is geen makkelijke positie. Hier zijn weduwen vaak eenzaam, want ze missen hun partner. Maar in derdewereldlanden is het vaak een echt probleem. Daar wordt je als weduwe praktisch uit de samenleving verbannen. Je raakt er zelfs het recht op financiële steun kwijt.

De dag van de weduwe is dan ook bedoeld om aandacht te vragen voor de weduwen. En dan vooral die in arme landen. Veel vrouwen worden daar al vaak jong uitgehuwelijkt aan oudere mannen. Ze moeten dan dus de rest van hun leven als tweederangsburger doorbrengen. In sommige gevallen worden ze zelfs vermoord.

Nog meer

Daarnaast is het vandaag ook de dag van de kleur roze, hydrateren en zandkoekjes met pecan. Dat laatste is wel heel specifiek.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Miguel Angulo – Spaanse voetballer – 43
 • Jason Mraz – Amerikaanse singer-songwriter – 43
 • Joost Spijkers – Acteur – 43
 • Patrick Vieira – Franse voetballer – 44
 • Heidi Lenaerts – Radio- en televisiepresentatrice – 45
 • Selma Blair – Amerikaanse actrice – 48
 • Zinedine Zidane – Franse voetballer – 48
 • Suzanne Bosman – Nieuwslezer en –presentatrice – 55
 • Frances McDormand – Amerikaanse actrice – 63
 • Berend Boudewijn – Acteur en regisseur – 84

Dossier: De dag van