Nieuwe corona-besmetting gemeld in het ziekenhuis

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

Het is lang stil geweest rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee. Toch meldt CuraMare een nieuwebesmetting.

Door Sam Fish

Op de corona-kaart van maandag 22 juni is te zien dat er in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een nieuwe corona-patiënt is opgenomen. De ernst van de situatie is niet bekend, maarde besmetting is dus erg genoeg om voor naar het ziekenhuis te moeten.

De nieuwe besmetting zorgt ervoor dat er nu drie mensen nog vechten tegen het virus. De andere twee corona-patiënten zijn woonachtig in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk.

Cijfers

Het RIVM meldt 49.658 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.851 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6070 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 263 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 17. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

  • 3 mensen vechten nog tegen het virus
  • 140 mensen zijn genezen verklaard
  • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

Testen

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op het corona-virus. Op Goeree-Overflakkee kan dat sinds maandag 8 juni op het industrieterrein in Middelharnis. Heb jij last van corona-gerelateerde klachten? Denk hierbij aan koorts, benauwdheid en het verlies van smaak en reuk. Bel dan met het landelijke nummer 0800-1202.

CuraMare corona-kaart 22 juni