Goedemorgen, het is vandaag maandag 22 juni

Foto: Afbeelding van Catkin via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends. Check trouwens ook de video onderaan het bericht. Een mooie start van de dag!

Weerbericht

Gisteren is de zomer officieel begonnen en vanaf vandaag barst die echt los. Voor de hele week staat warm weer op het programma. Dat begint vandaag met een strak blauw begin en een strak blauw einde van de dag. Er kán tussendoor een stapelwolk overtrekken, maar die zal niet lekken. Door een westenwindje ligt de temperatuur tussen de 17 en 21 graden. We moeten natuurlijk niet té hard van stapel lopen.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 49.593 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.849 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6070 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

  • 2 mensen vechten nog tegen het virus
  • 140 mensen zijn genezen verklaard
  • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

De week van de teek

Niet de dag van, maar wel de week van. En een belangrijke ook, het is namelijk de week van de teek. Een piepklein beestje dat grote gevolgen kan hebben. Teken komen uit de natuur, bijten zich vast in je huid en zuigen je bloed op. Maar sommige teken stoppen ook wat terug, namelijk de ziekte van Lyme.

Een slechte tekenbeet wordt zichtbaar door een grote kring op je huid. Alsof je tegen een brandende uitlaat bent gestoten, maar dan zonder brandwonden. Zie je zo’n kring? Direct de dokter bellen voor een antibioticakuur, want de ziekte van Lyme kan grote gevolgen hebben.

Heb je dus een tekenbeet? Zorg dat de teek volledig verwijderd wordt. Er mag echt helemaal niets achterblijven. Zet met een watervaste stift een kring op de plek waar de teek zat. Zie je binnen een paar dagen dat de huid onrustig wordt en ontstaat er een kring? Dan was het dus echt een slechte teek.

Nog meer

Daarnaast is het vandaag ook de dag van de uienring en de chocolade eclair. Niet echt een lekkere combinatie als je het ons vraagt. Maar hé, ieder zijn ding.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Lisa Loïs – Zangeres – 33
  • Thomas Voeckler – Franse wielrenner – 41
  • Carson Daly – Amerikaanse presentator – 47
  • Jeroen van der Boom – Zanger – 48
  • Menno Bentveld – Radio- en tv-presentator en acteur – 53
  • Amy Brenneman – Amerikaanse actrice – 56
  • Dan Brown – Schrijver ‘Da Vinci Code’ – 56
  • Jimmy Sommerville – Schotse zanger – 59
  • Bruce Campbell – Amerikaanse acteur – 62
  • Cyndie Lauper – Amerikaanse zangeres en actrice – 67
  • Meryl Streep – Amerikaanse actrice – 71

Dossier: De dag van
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen