Goedemorgen, het is vandaag zondag 21 juni

Foto: Afbeelding van Melanie van de Sande via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends. Check trouwens ook de video onderaan het bericht. Een mooie start van de dag!

Weerbericht

Het is officieel zomer! Al zullen we dat helaas niet helemaal terug zien in het weerbeeld. ’s Ochtends komt de zon nog wel tevoorschijn, maar vooral ’s middags wordt het aardig bewolkt. Er zou zelfs wat regen kunnen vallen, maar gelukkig geen hoosbuien. Het wordt tussen de 18 en 21 graden.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 49.502 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.846 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6089 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 2 mensen vechten nog tegen het virus
 • 140 mensen zijn genezen verklaard
 • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

Het is Vaderdag!

Vaderdag heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Het is dé dag om papa eens in het zonnetje te zetten. Ontbijtje op bed, klusjes uit handen nemen, leuke dingen doen, misschien een cadeautje geven. Het is in ieder geval dé dag om te laten weten dat jouw papa de leukste, liefste en beste papa ter wereld is. We houden van je, pap.

Wereld ALS dag

ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose, een tamelijk zeldzame spierziekte, maar wel ongeneeslijk. De meeste patiënten overlijden binnen 3 tot 5 jaar na diagnose. Op deze dag staan we wereldwijd stil bij deze verschrikkelijke ziekte. Er wordt op deze dag dan ook meer begrip gevraagd voor de ziekte en natuurlijk financiën voor onderzoek.

De dag van de giraf

Het is vandaag ook de dag van de giraf. Een prachtig dier, één van de Big Five. Maar het gaat helaas niet zo goed met de giraf in het wild. Net als vele andere grote dieren kampt ook de giraf met stropers, boskap, de klimaatcrisis en nog veel meer. Daarom wordt er deze dag meer aandacht gevraagd voor de dieren. Kijk eens bij het Wereld Natuur Fonds wat jij voor deze, en andere, dieren kunt betekenen.

Geen idee of het toevallig is, maar het is vandaag ook de dag van de lange mensen.

Nog meer

Wist je trouwens dat het vandaag ook de dag is van het humanisme, lange mensen, de kalkoenliefhebbers. Ja, daar is dus een dag voor. Het is ook de dag van de gong, muziek en yoga. Oh en het is nationale topless dag.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Gerard de Rooy – Rallycoureur – 40
 • Rebecca Bijker – Programmamaker – 45
 • Juliette Lewis – Amerikaanse zangeres en actrice – 47
 • Fedja van Huet – Acteur – 47
 • Wivineke van Groningen – Actrice – 63
 • Michel Platini – Voorzitter UEFA – 65
 • Michael Gross – Amerikaanse acteur – 73
 • Meredith Baxter – Amerikaanse actrice – 73
 • Ray Davies – Gitarist The Kinks – 76
 • Mariette Hartley – Amerikaanse actrice – 80

Dossier: De dag van