Goedemorgen, het is vandaag zaterdag 20 juni

Foto: Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends. Check ook zeker de video onderaan dit bericht, zeker een manier om je dag te beginnen met een lach!

Weerbericht

Het blijft een weerbericht, dus je weet het nooit helemaal zeker, maar het zou vandaag zo goed als droog moeten blijven. Er is ook flink wat ruimte voor de zon deze zaterdag. Met niet al te veel wind en af en toe een wolk wordt het zo’n 17 tot 20 graden.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 49.426 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.846 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6081 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 2 mensen vechten nog tegen het virus
 • 140 mensen zijn genezen verklaard
 • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

De dag van de architectuur

Het is vandaag de Dag van de Architectuur. Op deze dag gaan in ruim 50 gemeenten in Nederland allerlei gebouwen open die normaliter niet open zijn voor publiek. Misschien kun je dus eindelijk eens binnenkijken bij dat ene gebouw dat je altijd tegenkomt!

Dit kan dus heel leuk zijn om te combineren met Vaderdag. Veel gemeentes plakken de zondag er namelijk ook nog aan vast. Daarmee is het dus eigenlijk meer het weekend van de architectuur, maar ons hoor je niet klagen. Check hier waar je allemaal terecht kunt vandaag!

De dag van de vluchteling

Het is een beladen onderwerp, ook op Goeree-Overflakkee. Maar vandaag staat toch echt in het teken van de vluchteling. Probeer je eens in te leven in de situatie van deze mensen. Waar ze vandaan komen was het blijkbaar zó erg dat ze er niet konden blijven. Ze hebben alles achtergelaten en zijn naar een volledig onbekend land gekomen. Ze hebben niets meer, moeten helemaal opnieuw beginnen met het opbouwen van een bestaan. Ze kennen niemand, spreken de taal niet. Doodeng als je het ons vraagt.

Deze dag is in 2001 in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Overheden worden op deze dag overigens ook aangesproken om goede maatregelen te treffen.

Nog meer

Het is vandaag trouwens ook de dag van de zeeschelp, de Amerikaanse adelaar, de Zeeuwse Visserij, vanille milkshakes en dé dag om te wandelen met een nerd.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Brit van Marsenille – Belgische radio- en televisiepresentatrice – 40
 • Frank Lampard – Engelse voetballer – 42
 • Tom van Dyck – Belgische acteur en regisseur – 48
 • Michelle Reis – Portugees model en actrice – 50
 • Beppie van Wijk – Actrice – 50
 • Nicole Kidman – Australische actrice 53
 • John Goodman – Amerikaanse acteur – 68
 • Lionel Richie – Amerikaanse zanger – 71
 • John McCook – Amerikaanse acteur – 76

Dossier: De dag van