Corona-patiënt Nieuw Rijsenburgh genezen verklaard

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Goed nieuws vanuit zorgorganisatie CuraMare vandaag. Volgens de corona-kaart van vrijdag 19 juni is er iemand genezen verklaard binnen Nieuw Rijsenburgh.

Door Sam Fish

Het is al een tijdje geleden dat er verandering te zien was in de corona-cijfers. En dit is een hele fijne om te kunnen waarnemen. Met het genezen verklaren van deze persoon levert dat een nieuwe situatie op binnen CuraMare. Er zijn nu namelijk nog twee mensen aan het vechten tegen het virus.

Cijfers

Het RIVM meldt op dit moment in heel Nederland 49.426 mensen met een positieve testuitslag. 11.846 van hen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Helaas zijn er in heel Nederland ook 6.081 mensen overleden aan het corona-virus.

Op Goeree-Overflakkee is de situatie als volgt:

  • Op heel Goeree-Overflakkee hebben 262 mensen een positieve testuitslag teruggekregen
  • Binnen CuraMare zijn dat 176 mensen
  • Van die 176 mensen zijn er nog 2 mensen ziek
  • 140 mensen zijn genezen verklaard
  • 51 mensen zijn helaas overleden aan het virus

Testen

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met (milde) klachten getest worden op het virus. Op Goeree-Overflakkee kan dat sinds 8 juni op het industrieterrein in Middelharnis. Bel hiervoor met 0800-1202. Er waren problemen met het vinden van de testlocatie in Middelharnis bij het maken van de afspraak. Lukt het nou echt niet? Bel dan met 010-443 81 00. Beide nummers zijn bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur. Het is belangrijk dat je in de tussentijd thuisblijft.

Op dit moment zijn in Middelharnis al 321 mensen getest op het corona-virus.

CuraMare corona-kaart 19 juni