Vaderdag staat voor de deur, wat ga jij doen?

Foto: Afbeelding van Anja via Pixabay

Deze zondag worden alle vaders van Nederland in het zonnetjes gezet. Het wordt zo’n 20 tot23 graden en dus perfect om iets leuks te gaan doen.

Vaderdag, en Moederdag, staan bekend om de cadeautjes, maar er is zoveel meer mogelijk. Het is altijd leuk om een dagje weg te gaan. En als je tóch iets wilt geven dat hij kan uitpakken, dan hebben we daar ook nog tips voor.

Uitje

Als je van plan bent om een dagje weg te gaan, bedenk dan wel even wat hij leuk vindt om te doen. Het is fijn als het leuk is voor jou, maar het is nu eenmaal zijn dag. Als je met het hele gezin gaat is het wel slim om rekening te houden met de verschillende leeftijden.

Door samen iets te gaan doen deel je ervaringen en maak je nieuwe herinneringen. Zorg wel dat het een verrassing blijft. Zet een grote kaart bij zijn ontbijtbord en zeg dat jullie als verrassing op pad gaan. Je kunt ook een ui inpakken, dan krijgt hij letterlijk een uitje cadeau.

Het water op

Wat veel vaders leuk vinden is om het water op te gaan. Rond Goeree-Overflakkee hebben we daar genoeg van, dus je hoeft niet eens heel ver weg. Het is een fijne manier van ontspanning. Maar je kunt ook juist een totaal andere plek gaan bekijken. Neem bijvoorbeeld ook een picknickmand mee voor onderweg.

Cadeautips

Qua cadeaus kun je heel veel kanten op. Shirts, gereedschap, boeken, een mok, barbecueschort. Het is natuurlijk maar net wat je vader leuk vindt. Met de warme dagen die eraan komen is een ademend ondershirt handig. Veel mannen dragen dit onder hun overhemd. Maar zit je vader nou vaak op de bank? Geef dan een organizer. Dat is zo’n handig zakje voor aan de armleuning. Daar kan de afstandsbediening in, een leesbril, boek, noem het maar op.

Met het hele gezin op pad

Vaders zijn vaak erg trots, vooral op hun gezin. Dan is het misschien extra leuk om met het hele gezin wat leuks te doen. Er zijn genoeg uitjes in Nederland die leuk zijn voor het hele gezin. Zo kun je hier op het eiland natuurlijk naar de Flipjes in Ouddorp, naar het Streekmuseum in Sommelsdijk of naar de enige echte dierentuin; Faunapark Flakkee!

Natuurlijk kun je ook het eiland verlaten voor een uitstapje. In dat geval is het te veel om op te noemen. Ga dan gewoon eens het wereld wijde web op en kijk wat jullie als gezin leuk zouden vinden.

Waardering

Vergeet overigens niet een beetje waardering te schenken aan je vader. We waarderen vaders namelijk wel, maar we zeggen het eigenlijk nooit. Het is leuk om iets samen te doen, maar het is ook mooi om even stil te staan bij je vader. Bij wat hij allemaal voor je doet en heeft gedaan. We nemen het vaak voor lief, maar je vader is echt een verdomd bijzondere man!