Goedemorgen, het is vandaag dinsdag 16 juni

Foto: Afbeelding van Shannon Matthews via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Het wordt vandaag een dag met van alles wat. We krijgen zon, maar ook wolken en er is een kans op regen en zelfs een onweersbui. Er is dus kans op nattigheid. De temperatuur komt in ieder geval niet boven de 21 graden uit. Weet wel dat regen, onweer en warmte zorgen voor een kleffe dag. Trek dus iets luchtigs aan.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 48.948 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.831 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6065 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

  • 3 mensen vechten nog tegen het virus
  • 139 mensen zijn genezen verklaard
  • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

De dag van het Afrikaanse kind

Het is vandaag de dag van het Afrikaanse Kind. Zij zijn er misschien wel het slechtst aan toe op de hele wereld. Zo is het er namelijk slecht gesteld met het onderwijs en de gezondheid. Vele kinderen kunnen niet naar school. Zij werken om het gezin te kunnen onderhouden, vaak onder barre omstandigheden.

Op 16 juni 1976 gingen duizenden schoolkinderen in Zuid-Afrika de straat op om te protesteren. Ze wilden een betere kwaliteit van onderwijs. De regering ging hier fel tegenin en er vielen meer dan 100 doden. Vandaag wordt deze opstand herdacht.

Nog meer

Het is vandaag trouwens ook de dag van de fudge. Geniet er maar even extra van!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Urby Emanuelson – Voetballer – 34
  • Stijn Huysegems – Belgische voetballer – 38
  • Erik de Zwart – Radiomaker – 63
  • Rob Kloet – Drummer – 68
  • Gino Vanelli – Canadese zanger – 68
  • Joan Van Ark – Amerikaanse actrice – 77
  • Hans Dorrestijn – Schrijver – 80
  • Fred Oster – Tv-producent en –regisseur – 84
Dossier: De dag van
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen