Goedemorgen, het is vandaag zondag 14 juni

Foto: Afbeelding van sabin urcelay via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Het was gisteren heerlijk weer en ook vandaag staat er een aangename dag op het programma. Er komen af en toe wat wolkenvelden over, maar er is veel ruimte voor de zon. En daarbij blijft het op de meeste plekken ook droog.

Doordat de wind iets draait komt er wel wat minder warme lucht onze kant op. Het wordt ongeveer 20 graden.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 48.640 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.822 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6057 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 3 mensen vechten nog tegen het virus
 • 139 mensen zijn genezen verklaard
 • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

Bloeddonordag

Het is vandaag bloeddonordag. Misschien niet handig op een zondag, maar het is elk jaar op dezelfde dag. We zullen het dus even moeten uitzitten vandaag en wachten tot we weer mogen geven. Het is namelijk toch een eer om bloed te kunnen geven? Je moet even stil zitten en de naald is misschien niet altijd even prettig voor iedereen. Maar je kunt er levens mee redden. Dus wat houdt je tegen?

Let wel even op. Er zitten namelijk altijd voorwaarden aan het bloedprikken, maar deze tijd nog meer. Zo mag je niet gaan doneren als je gezondheidsklachten hebt. Logisch. Maar op dit moment valt hooikoorts ook onder die noemer. Het is namelijk lastig inschatten of iets hooikoorts is of toch een corona-klacht.

Heb je dus last van hooikoorts? Zit deze ronde dan nog heel even uit. Over een paar maanden komt er een volgende kans.
Ben je nog geen bloeddonor, kijk dan eens op sanquin.nl. Wie weet red jij wel een leven.

Nog meer

Maar dat is nog niet alles. Het is vandaag ook de dag van de Strawberry Shortcake, bourbon en badderen. Ik zie een hele mooie combinatie voor me.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Daryl Sabara – Amerikaanse acteur – 28
 • Lucy Hale – Amerikaanse actrice – 31
 • Jeroen Kijk in de Vegte – Tv-presentator, radio dj en voice-over – 46
 • Steffi Graf – Duitse tennisster – 51
 • Yasmine Bleeth – Amerikaanse actrice – 52
 • Natasja Froger – Tv-presentatrice – 55
 • Boy George – Britse zanger – 59
 • Netty van Hoorn – Regisseur en producent – 69
 • Donald Trump – 45ste President van Amerika – 74
Dossier: De dag van