Goedemorgen, het is vandaag zaterdag 13 juni

Foto: Afbeelding van pasja1000 via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Een mooie warme dag voor Goeree-Overflakkee. In de ochtend ligt de temperatuur rond de 16 à 17 graden. Maar dat kan ’s middags oplopen tot wel 22 graden aan de kust. Het wordt een zonnige, maar vochtige dag. Dat vocht in de lucht kan zorgen voor wat stapelwolken. Op de meeste plekken blijft het gelukkig gewoon droog. Een heerlijk weertje voor de zaterdag dus.

Bron: Weer.nl

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 48.461 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.813 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6053 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 3 mensen vechten nog tegen het virus
 • 139 mensen zijn genezen verklaard
 • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

De dag van het albinisme

Deze prachtige zonnige zaterdag is het de internationale dag van albinisme. Een dag dus waar deze mensen niet echt van zullen genieten. Albinisme zorgt namelijk niet alleen voor een spierwitte huid, maar het gebrek aan pigmenten zorgt er ook voor dat deze mensen niet goed tegen de zon kunnen. Daarnaast verzwakt albinisme ook de weerstand van een persoon.

Helaas zorgt albinisme ook voor veel discriminatie, wereldwijd. Om aandacht te vragen voor die discriminatie heeft de Verenigde Naties 13 juni uitgeroepen tot Internationale dag van het albinisme.

Wereld poppendag

De tweede zaterdag van juni staat in het teken van Wereld Poppendag. De dag is in het leven geroepen naar aanleiding van een oproep van Mildred Seeley. Dat is een bekende poppenverzamelaar die zelfs boeken heeft geschreven over de geschiedenis van poppen.

De dag is overigens geen schaamteloze zelfpromotie voor de poppenfan. Het is bedoeld om liefde en geluk te verspreiden door middel van poppen.

Nog meer

En dan is het vandaag ook nog eens de dag van het onkruid wieden. Het is er mooi weer voor, dus leef je uit. Daarnaast is het ook de dag van de rosé, een mooie beloning dus, en de naaimachine.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Florent Maloude – Franse voetballer – 40
 • Rivers Cuomo – Amerikaanse zanger en gitarist – 50
 • Jamie Walters – Amerikaanse zanger, acteur en producent – 50
 • Isa Hoes – Actrice, stemacteur en schrijfster – 53
 • Lisa Vidal – Amerikaanse actrice – 55
 • Ally Sheedy – Amerikaanse actrice – 58
 • Fred Butter – Musicalacteur – 63
 • Tim Allen – Amerikaanse acteur – 67
 • Henk Wijngaard – Zanger – 74
Dossier: De dag van