Grote verschillen in toeristenbelasting per gemeente

Foto: Afbeelding van Steve Bidmead via Pixabay

We mogen weer op vakantie, maar niet iedereen ziet het zitten om te gaan vliegen. Veel mensen kiezen daarom voor een vakantie in eigen land.

Door Sam Fish

Nu is Goeree-Overflakkee sowieso een prachtige vakantiebestemming. We hebben stranden, prachtige natuur en een echte eigen historie en cultuur. Het kan dus zomaar zijn dat er aardig wat toeristen deze kant op komen. Wat daar ook aan bijdraagt is een lage toeristenbelasting.

Toeristenbelasting

Een vakantie in eigen land is al snel goedkoper dan een verre reis. Toch moet je ook voor een vakantie in eigen landrekening houden met bijkomende kosten. Eén daarvan is de toeristenbelasting. De website bungalowparkoverzicht.nl vroeg zich af hoe dit per gemeente geregeld is. Ze brachten het samen in een overzichtelijke kaart. En al snel werd duidelijk dat de tarieven per gemeente aardig verschillen.

Zo betaal je voor een overnachting op Goeree-Overflakkee € 1,20 toeristenbelasting. Als je kijkt naar Amsterdam is dat € 10,80! Maar dat is ook wel echt de duurste gemeente van heel Nederland. Het gemiddelde bedrag voor de toeristenbelasting ligt op € 1,82 per persoon per nacht. In sommige gemeentes wordt zelfs helemaal geen toeristenbelasting gerekend!

Tip

Stel, je wilt toch op vakantie naar Amsterdam, al is het maar een weekendje. Met de toeristenbelasting erbij wordt dat een dure grap. Maar Amsterdam heeft een goede verbinding met buurgemeentes door de hoeveelheid opties aan openbaar vervoer. Kijk dan eens bij een buurgemeente. Het kan zomaar zijn dat je daar een stuk minder toeristenbelasting betaalt, of misschien zelfs helemaal niets!

Wist je trouwens dat er in heel Engeland geen toeristenbelasting wordt geïnd? Zelfs niet in Londen! Nu moet je daar eerst nog twee weken in quarantaine als je het land in komt, maar dat gaat vanzelf weer over. Zeker de moeite waard om Engeland eens te gaan bekijken.

Goeree-Overflakkee

Ons eilandje brengt het er dus goed vanaf volgens het onderzoek. Het is dan ook niet raar dat we elk jaar veel toeristen trekken. Ga jij wel eens op vakantie op ons mooie eilandje? Of heb je misschien tips voor de toeristen die ons mooie eilandje komen bezoeken? Laat het achter in de reacties op onze Facebookpagina!

Wil je de kosten per gemeente bekijken? Klik dan hier!

toeristenbelasting per gemeente