Het is vandaag de dag van donderdag 4 juni

Foto: Afbeelding van Amber Clay via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Er staat een weeromslag op het menu. Gisteren was het al minder warm en zonnig vergeleken met de afgelopen weken. Maar het is natuurlijk Nederland, dus het kan niet altijd mooi weer zijn. Vandaag staan er daarom wolken op het programma. Ook is er een redelijke zeewind te voelen.

Helaas is er de hele dag kans op een bui. Het wordt waarschijnlijk niet warmer dan 16 graden.

Dag van de coach

De naam van deze dag is wat verwarrend, het heeft namelijk niets met sport te maken. Het is een congres dag waarop diverse managementcoaches spreken over hun werk. Namelijk het effectief coachen van een werkomgeving. Dit is vooral bedoeld voor de hoge pief op kantoor, maar in principe is iedereen welkom.

Welkom ja, normaal gesproken zijn er op deze dag namelijk verschillende sprekers tijdens bijeenkomsten. Gaat dit jaar dus even niet door, maar het is altijd goed om erbij stil te staan.

De dag van de kinderen die slachtoffer zijn van geweld

Deze dag is een hele mond vol en het is verschrikkelijk dat hij überhaupt bestaat. Het gaat bij deze dag niet om zomaar agressie. Het gaat vooral om het conflict tussen Israël en Palestina. Er zijn in dit gevecht weel slachtoffers gevallen. De Verenigde Naties hebben daarom deze dag opgericht om stil te staan bij alle onschuldige kinderen die het slachtoffer zijn geworden.

En niet alleen de kinderen in Palestina en Israël worden deze dag herdacht. Alle kinderen over de hele wereld die het slachtoffer zijn van oorlogsagressie worden herdacht. En dat al sinds 1982.

Nog meer

Maar dat is nog niet alles. Donderdag 4 juni staat ook in het teken van duurzame schoonheid, kaas, cognac en de wapenkluizen. Maar het is ook de dag van de ongehuwde en kinderloze vrouw.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Lukas Podolski – Duitse voetballer – 35
  • Karina Smulders – Actrice – 40
  • Alain Clark – Muzikant – 41
  • Angelina Jolie – Amerikaanse actrice – 45
  • Greg van Hest – Atleet – 47
  • Noah Wyle – Amerikaanse acteur – 49
  • Brecht van Hulten – Presentatrice – 50
  • Regi Blinker – Oud-profvoetballer – 51
  • Tjerk Bogtstra – Oud-tennisser – 54
  • Martin Adams – Darter – 64
Dossier: De dag van