Het is vandaag de dag van woensdag 3 juni

Foto: PR Strandtheater Houten Kaap

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag? We helpen je graag!

Door Sam Fish

Woensdag 3 juni is qua themadagen een echte Hollandse dag. Het thema van vandaag is namelijk ‘Fietsdag’. En als we ergens goed in zijn in Nederland, dan is het wel fietsen.

Weerbericht

Er komt een verandering aan in het weerbeeld. De zon schijnt nog wel, maar er is al meer bewolking dan de afgelopen dagen. Het zijn vooral stapelwolken die overtrekken, maar gelukkig brengen ze nog geen regen mee.

Door de wind zal de temperatuur helaas niet meer overal boven de 20 graden uitkomen. Voor Goeree-Overflakkee staat er een maximum temperatuur van 21 graden op het programma. We hebben dus nog even geluk. Geniet nu het nog kan, de komende dagen wordt het minder goed.

Wereld Fietsdag

De Verenigde Naties heeft 3 juni uitgeroepen tot wereld fietsdag! Op deze dag willen ze de voordelen van de fiets promoten. In Nederland fietsen we vrijwel elke dag, maar het is leuk om zo’n dag als deze te hebben.

Helaas is het niet overal ter wereld veilig om te fietsen. Zo zien we heel vaak filmpjes uit India met straten waar je lopend nog niet veilig doorheen komt. En ook in Amerika is er nog een hoop te regelen om het goed te laten zijn. Veel steden ter wereld zijn nog steeds niet ingericht voor de fiets. En dat terwijl fietsen goed is voor mens en milieu.

Tijd voor verandering. En een schouderklopje voor Nederland!

De dag van de jonge jury

De naam van deze dag zet je waarschijnlijk op het verkeerde spoor. Het gaat namelijk niet direct om een jury, maar om lezende kinderen en jongeren. Het doel van de ‘Jonge Jury’ is om samen met alle middelbare scholen, bibliotheken en boekhandels, scholieren met plezier te laten lezen. Vooral om zo een mening te kunnen vormen over boeken.

Tijdens deze dag is het mogelijk voor scholieren om met elkaar in discussie te gaan over boeken. Ook komen er elk jaar veel schrijvers langs op scholen om mee te praten. Dat is dit jaar wel even anders, maar hopelijk gaat het volgend jaar weer groots door.

En blijf vooral lezen! Wat is jouw favoriete boek? En ben je nu iets aan het lezen?

Nog meer

Maar het eindigt niet bij deze twee themadagen. Er is nog veel meer. Vandaag is het namelijk ook de dag van de chocolade macarons en het is Global Running Day. Je sport die heerlijke macarons er dus gelijk weer vanaf! Daarnaast is het ook nog eens de dag van het ei en herhaaldag.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Leonore van Oranje Nassau van Amsberg – Zesde kleinkind van prinses Beatrix – 14
  • Rafael Nadal – Spaanse tennisser – 34
  • Tooske Ragas – Televisie-presentatrice, actrice en zangeres – 46
  • Ferry Somogyi – Acteur en DJ – 47
  • Marjon de Hond – Weervrouw – 48
  • Esther Hart – Zangeres – 50
  • Wouter Nicolaas – Acteur – 51
  • Erland Galjaard – Oud-programmadirecteur RTL – 53
  • Anderson Cooper – Amerikaanse journalist, auteur en nieuwspresentator – 53
  • Deniece Williams – Amerikaanse soulzangeres – 70
Dossier: De dag van
Cookieinstellingen