VIDEO – Bedankt, helden van Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Pexels from Pixabay

We zitten middenin de corona-crisis. Een tijd waarin we afstand moeten houden en voorzichtig moeten zijn. Maar samen zijn we sterk.

Door Sam Fish

En dat zijn we ook. Goeree-Overflakkee ís sterk. Een tijd lang waren we een brandhaard voor het corona-virus. Elke dag kwamen er meer en meer besmettingen bij op het eiland. Vooral woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk werd hard getroffen. Maar we gaan weer de goede kant op.

Al weken is het rustig binnen CuraMare. Inmiddels hebben 132 mensen goed nieuws gekregen. Zijn zijn genezen verklaard van het corona-virus. En we blijven sterk. En daarom een ode aan de helden van Goeree-Overflakkee.

Een ode aan de helden

Stichting Zorgpersoneel Goeree-Overflakkee Bedankt heeft een ode gebracht aan alle zorgmedewerkers op het eiland. Dit deden ze niet alleen. De video is gemaakt in samenwerking met Richard Groenendijk en DDR Productions. De video was afgelopen weekend al uitgelekt. “Dat was niet de officiële versie,” zegt maker Jeroen van der Landen. “Dat is echt heel zuur. Hij moest nog gecontroleerd worden door verschillende partijen, de oproep aan het einde zat er nog niet bij, het logo van de stichting moest er nog ingezet worden.”

De video is nu dus wel af en de makers hopen dan ook dat hij nogmaals bekeken wordt. “Hij ging het afgelopen weekend al viral en ik merkte echt dat mensen geraakt werden. Helaas was dat niet de eindversie, die is namelijk nog mooier en completer. Ik hoop dus dat mensen ook de officiële versie van de video gaan kijken en delen.”

In het zonnetje

De stichting wil overigens in het najaar het zorgpersoneel op ludieke wijze bedanken voor hun inzet. Wil je helpen? Je kunt een donatie doen op de website www.zorgpersoneel-bedankt.nl.