Het is vandaag de dag van vrijdag 29 mei

Foto: Afbeelding van fujikama via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag? We helpen je graag!

Door Sam Fish

Op vrijdag 29 mei staan dit jaar twee thema´s centraal. Het is namelijk de dag van de VN-vredesmacht en de dag van het bedplassen.

De dag van de VN-vredesmacht

Deze dag is in het leven geroepen als eerbetoon aan alle zogeheten ‘blauwhelmen’. Zij proberen al sinds 1948 namens de Verenigde Naties de vrede te bewaren in verschillende risicogebieden. Daarbij zijn sinds die tijd ook al ruim 3000 militairen overleden tijdens werkzaamheden.

Tijdens deze dag denken we aan het nobele, maar lastige werk dat deze soldaten uitvoeren. We denken aan de risico’s die zij lopen om anderen de vrijheid te geven. De dag bestaat al sinds het oprichten van de vredesmacht, sinds 1948.

De dag van het bedplassen

‘Bedplassen is niemand schuld’. Het is niet alleen waar, het is ook de slogan van de internationale dag van het bedplassen. Deze dag is bedoeld om meer aandacht te vragen voor het serieuze en vaak ongemakkelijke probleem. We kijken daarom vandaag naar wat de oorzaak is van het bedplassen. Maar ook hoe je het kunt voorkomen en genezen. En vooral, naar wat het met het zelfvertrouwen van een bedplasser doet.

De dag van het bedplassen werd vorig jaar opgericht door de Internationale Organisatie voor Kindercontinentie. Het is een samenwerking met de Europese Organisatie van Pediatrische Urologie. Tijdens de dag vinden wereldwijd verschillende activiteiten plaats. Deze zijn vooral bedoeld om bewustzijn te creëren voor het probleem en om te kijken hoe het kan worden aangepakt.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Sebastien Grosjean – Voormalig Frans tennisser – 42
  • Melanie Brown – Zangeres Spice Girls – 45
  • Noel Gallagher – Britse muzikant – 53
  • Melissa Etheridge – Rockzangeres – 59
  • Adrian Paul – Engelse acteur – 61
  • La Toya Jackson – Amerikaanse zangeres – 64
  • Danny Elfman – Componist van filmmuziek – 67