A Seal opent haar deuren op Tweede Pinksterdag

Foto: PR Zeehondenopvang A Seal

A Seal is voor de dieren natuurlijk nooit dicht geweest, maar bezoekers waren even niet welkom. Daar komt nu verandering in. Maandag 1 juni gaan de deuren weer open.

De bezoekers worden meteen getrakteerd op een nieuwe tentoonstelling. Deze gaat over zeewierteelt en is gemaakt samen met Coöperatie Deltawind.

Tentoonstelling

De aanleiding van de nieuwe tentoonstelling is het voornemen om een demofabriek te bouwen. Deze moet komen te staan op het Noordereiland, vlakbij A Seal. Het is de bedoeling dat daar de verwerking van zeewier getest gaat worden. De tentoonstelling wordt ook aangeboden in het Engels en Duits. Bezoekers kunnen tevens ook een speurtocht maken. Ook deze is geschikt voor het hele gezin.

De bezoekers leren onder andere hoe zeewierteelt werkt en de mogelijke toepassing ervan. Nu en in de toekomst. “Onze bezoekers zijn vaak geïnteresseerd in onderwerpen rondom milieu, natuur en verduurzaming. Zeewierteelt is een ontzettend interessant onderwerp,” vertelt Marlies de Kraauw. Zij is manager van het bezoekerscentrum bij A Seal. “We hebben prachtige illustraties die speciaal zijn gemaakt voor deze tentoonstelling. Dezen maken het zeer geschikt voor jong én oud.

Aanpassingen

De zeehondenopvang in Stellendam sloot op 12 maart haar deuren voor publiek. Sindsdien heeft A Seal een aantal maatregelen doorgevoerd. Zo kunnen ze bezoekers op een veilige manier ontvangen. Natuurlijk alles volgens de richtlijnen van het RIVM en het kabinet.

Zo is het nu verplicht om vooraf online een kaartje te kopen. Daaraan zit ook direct een tijdslot verbonden. Hiermee waarborgt A Seal dat er nooit te veel mensen binnen zijn. Zo kun je dus altijd anderhalve meter afstand houden. Ook worden op deze manier lange wachtrijen voorkomen.

“Wij zijn net als vele andere organisaties financieel afhankelijk van bezoekers. Dat maakt dit voor ons een lastige tijd,” geeft De Kraauw aan. “Maar we zijn er klaar voor om de bezoekers een leuk, leerzaam en exclusief uitje te bieden.” De online tickets kunnen vanaf woensdag 27 mei worden gekocht via de website www.aseal.nl.

A Seal

Zeehondenopvang A Seal in Stellendam vangt zieke, verweesde en gewonden zeehonden op. Deze komen uit de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust. Na herstel worden ze weer uitgezet in de natuur.

Daarnaast worden er door A Seal regelmatig nieuwe exposities ontwikkeld met lokale partners. Zo waren eerder al de tentoonstellingen Plastic Soup en Duurzame Visserij te zien. Actuele informatie over de stichting en de opvang kan gevonden worden op www.aseal.nl en hun Facebookpagina.