Het is vandaag de dag van donderdag 28 mei

Foto: Afbeelding van RitaE via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag? We helpen je graag!

Door Sam Fish

Op donderdag 28 mei staan dit jaar drie thema´s centraal. Het is namelijk de dag van de hamburger, de ondernemende student en de vrouwelijke hygiëne!

De dag van de ondernemende student

Studenten hebben vaak het imago van een luie zuipschuit. Maar scheer ze niet allemaal over één kam. Er zijn er namelijk genoeg die naast hun studie ook een eigen bedrijf hebben. Deze drukke baasjes staan centraal op donderdag 28 mei.

Deze dag is een initiatief van de Hanzehogeschool in Groningen. Daar wordt elk jaar zelfs een festival gewijd aan studenten die ‘geïnspireerd willen worden over ondernemerschap’. Studenten leren deze dag al vroeg alles over ondernemen en wat daarbij komt kijken. Ook leren ze hoe ze dit moeten combineren met school.

Petje af voor die harde werkers.

De dag van de hamburger

Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dat is dan nu opgelost. Had je al wel plannen? Schuif die dan maar een dagje door. Vandaag is het namelijk de dag van de hamburger! Een heerlijke maaltijd met eindeloze variaties. Van kaas tot spek of zelfs champignons. Een hamburger kan bijna alle combinaties wel hebben.

De dag heeft niet echt een oorsprong. Maar lang leve sociale media als Facebook. Daar kun je deze dag delen welke hamburger jij hebt gegeten. En wat die hamburger dit jaar nóg beter maakt? Het is vandaag perfect weer om de barbecue aan te steken!

De dag van de vrouwelijke hygiëne

In veel kringen is het ongesteld zijn nog een echt taboe. Zeker in wat minder progressieve landen is het iets waar niet over gepraat wordt. Dat leidt ook meteen tot een duidelijk slechtere gezondheid. Meisjes krijgen bijvoorbeeld geen voorlichting en gebruiken maandverband daardoor verkeerd. Of ze gaan op zoek naar alternatieven.

Tijdens de internationale dag van de vrouwelijke hygiëne staan we hier bij stil. Over de hele wereld wordt er aandacht besteed aan dit onderwerp. Gezondheids- en hulporganisaties zetten ook acties op. Zo wordt er voorlichting gegeven, worden er gratis producten uitgedeeld en kunnen vrouwen terecht bij artsen of gynaecologen voor controles. Gelukkig kunnen we hier in Nederland alles krijgen dat we nodig hebben.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Joseph Cross – Amerikaanse acteur – 34
  • Jimmy Casper – Frans oud-wielrenner – 42
  • Anouska Wink – Model en presentatrice – 47
  • Michael Boogerd – Oud-wielrenner – 48
  • Kylie Minogue – Zangeres – 52
  • Bram van der Vlugt – Acteur – 86