Streekmuseum opent met speciale viering

Foto: Streekmuseum GO

Goed nieuws voor de liefhebbers van het Streekmuseum in Sommelsdijk. Alle musea in Nederland mogen vanaf 1 juni weer open. Zij dus ook.

Er zitten natuurlijk wel wat voorwaarden aan. Entreekaartjes moeten vooraf gekocht worden. Dat kan voor het Streekmuseum door te bellen met 06 52 15 31 69 of stuur een e-mail naar [email protected] met vermelding van je naam en wanneer je wilt langskomen.

Heropening

Achter de schermen wordt al een tijdje hard gewerkt aan een verantwoorde heropening van het museum. De organisatie heeft dan ook alles grondig voorbereid en voorzorgsmaatregelen getroffen. Als iedereen zich aan de regels houdt wordt het een veilig en ontspannen bezoek.

De museumwinkel is overigens al een tijdje open. Een bezoekje daaraan hoef je niet vooraf aan te kondigen.

Tweede Pinksterdag

Vanaf 1 juni mogen dus de musea weer open en laat dat net Tweede Pinksterdag zijn. Een vrije dag voor bijna alle mensen in Nederland. Het museum is daarom geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

En een leuk cadeautje voor alle bezoekers die dag. Ze krijgen een gratis kopje Flakkeese koffie aangeboden. De mannen van Brandstof presenteren het nieuwe merk ‘Ut Nieuwe Kofjekokertje’.

Ut nieuwe Kofjekokertje

Vorige maand kwam het Streekmuseum al met Flakkeese en Goereese thee. Dat loopt zo lekker dat ze nu ook de samenwerking met de mannen van Brandstof aangaan. Zij branden de koffie gewoon op Goeree-Overflakkee en dus valt het onder de noemer ‘Echte Flakkeese Koffie’.

De koffie is vernoemd naar het jongste bemanningslid aan boord van een vissersschip. Hij zorgde aan boord voor onder andere de koffie. Met de naam van de koffie wil het Streekmuseum de cultuur en historie levend houden. Het museum beschikt over een brief van het laatstje kofjekokertje van Middelharnis. De brief van Hansje Auperlee is gericht aan zijn moeder en werd gepost. Kort daarna verdronk het laatste Kofjekokertje.

Cadeau

De koffie heeft een zachte smaak en is tot “d’n leste droppel lekker”. Een ideaal cadeautje voor Vaderdag dus misschien wel. Een zakje koffiebonen of gemalen koffie van 250 gram kost 6,50 euro. Koopt men twee zakjes of in combinatie met de thee, dan is het twee voor 12 euro.

Op de verpakking prijkt het kofjekokertje. Het ontwerp is van kunstenaar Jaap Reedijk. Gratis proeven kan op Tweede Pinksterdag.

Kofjekokertje door Jaap Reedijk