Het is vandaag de dag van woensdag 27 mei

Foto: Afbeelding van christels via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag? We helpen je graag!

Door Sam Fish

Op woensdag 27 mei staan dit jaar twee thema´s centraal. Het is namelijk de dag van de otter en de dag van de uitzendondernemer!

De dag van de uitzendondernemer

De uitzendkracht kennen we allemaal, maar zonder uitzendondernemers waren zij er niet geweest. Want elk uitzendbureau heeft een baas nodig. En vandaag worden zij in het zonnetje gezet. De organisatie noemt het zelf een onmisbaar evenement.

Normaal gesproken worden er vandaag workshops gegeven op het gebied van ondernemend uitzenden. En dan met name op de uitzendmarkt. Maar ja, ook hier gooit het corona-virus roet in het eten. Al zal er vast wel een alternatief bedacht zijn om stil te staan bij vandaag.

De dag is speciaal gericht op het klaarmaken van ondernemingen op de groei van de flexibele schil, aldus organisatie ‘Pay for People’. Al houdt dat vooral in dat het makkelijker is om uitzendkrachten aan te nemen, want die hoef je minder te betalen.

Bij de uitzendondernemers staat deze dag in ieder geval al sinds 2013 groot aangegeven in de agenda. Meer informatie is te vinden op de website www.uitzendondernemer.nl

De dag van de otter

Otters zijn onder veel mensen super populair. Mag ook wel, die bekkies zijn hartstikke schattig. Helaas wil de otter in de Nederlandse natuur niet helemaal lukken. Vorig jaar werden 100 otters uitgezet, een derde daarvan heeft het helaas niet gehaald.

Om deze beestjes eens wat meer aandacht te geven is er gewoon een hele dag aan gewijd. Deze valt elk jaar op een andere dag, namelijk de laatste woensdag van mei. Echt een doel van de dag is er niet, behalve het vragen van aandacht voor de dieren.

Deze dag zouden er lezingen te bezoeken moeten zijn over de toestand van de otters op het moment. Die gaan helaas niet door, net zoals alle andere evenementen in Nederland. Maar we kunnen we in het nieuws wat meer informatie over de beestjes verwachten.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Timo Descamps – Vlaamse acteur, zanger en presentator – 34
  • Manon Novak – Musicalactrice – 39
  • Sander Foppele – Acteur en presentator – 43
  • Jamie Oliver – Britse chefkok – 45
  • Bert Kous – Radio- en televisiepresentator – 56
  • Luud Schimmelpennink – politicus – 85