Het is vandaag de dag van dinsdag 26 mei

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

We hebben het vast allemaal wel eens meegemaakt; een stage. De een vindt het leuk, de ander vindt er niets aan. Maar het is belangrijk voor je toekomst.

Door Sam Fish

Als stagiair leer je je toekomstige vakgebied van binnenuit kennen. We leren namelijk vaak meer op de werkvloer dan vanuit de schoolbanken. Daarom mogen studenten en scholieren een paar keer in tijdens hun opleiding stage lopen. En laat nou vandaag de dag zijn dat we hen in het zonnetje zetten.

De dag van de stagiair

Een stage is niet alleen belangrijk voor de student, het is ook belangrijk voor het bedrijf. Veel midden- en klein bedrijven kunnen niet zonder stagiaires. Het is voor een bedrijf handig om iemand op een goedkope manier de kleinere klussen te laten opknappen. En voor de student is het een mooie werkervaring.

Tijdens de dag van de stagiair is het vooral belangrijk om deze onderbetaalde werkpaarden de erkenning te geven die ze verdienen. Want ze werken hard voor weinig. En doen ook vaak de klusjes waar de rest van het bedrijf zich te min voor voelt. Of nog erger, ze doen hetzelfde werk als hun fulltime betaalde collega’s, alleen dan voor een magere stagevergoeding. Als ze die al krijgen. En dus is deze dag een mooi schouderklopje.

Stagiair van het jaar

Voor veel bedrijven is het op dit moment even anders en zijn er misschien geen stagiaires binnen. Maar een voor een hoop studenten gaan ook de stages gewoon door. Daarnaast is er zelfs een verkiezing voor de Stagiair van het jaar. Bovendien wordt de Nationale Stagemonitor uitgebracht, waarin staat hoe onze economie het doet voor stagiaires.

Wil je meer informatie? Kijk dan eens op de website www.dagvandestagiair.nl.

Jarig

Ook vandaag zijn er weer heel veel mensen jarig. Hieronder een paar bekende namen die vandaag de slingers op mogen hangen.

  • Demy de Zeeuw – Voetballer – 37 jaa
  • Barbara de Loor – Nederlands oud-langebaanschaatser – 46
  • Jorinde Moll – Actrice – 49
  • Helena Bonham Carter – Actrice – 54
  • Lenny Cravitz – Zanger, gitarist en acteur – 56
  • Paul Put – Voetbaltrainer – 64
  • Erica Terpstra – Sportjournaliste en staatssecretaris – 77