Alle corona-patiënten in het ziekenhuis genezen!

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Goed nieuws vandaag. Alle corona-patiënten die in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis lagen zijn genezen verklaard.

Door Sam Fish

Eerder van de week werd er ook al iemand genezen verklaard in het Nieuw Rijsenburgh. En ook op de revalidatieafdeling in Nieuw Rijsenburgh zijn geen corona-patiënten meer die ziek zijn. Dit betekent dat er binnen zorgorganisatie CuraMare nog maar 8 mensen vechten tegen het virus. Dat zijn er uiteraard acht te veel. Maar het is wel een aanzienlijke verbetering voor de situatie op het eiland.

Volgens het RIVM zijn er wel weer drie nieuwe besmettingen bijgekomen. Deze zijn niet terug te vinden op de corona-kaart van CuraMare. Dat betekent dus dat deze mensen buiten de zorgorganisatie vallen. Binnen het RIVM staat dat totaal aantal nu op 259, dat zijn er dus 3 meer dan vorige week.

Verandering van updates

De laatste twee weken is er niet veel verandering te melden binnen de corona-cijfers. Er komen bijna geen nieuwe besmettingen meer bij. En ook zijn er al een hele tijd geen mensen meer overleden aan het virus. Wat heel fijn is uiteraard. We hebben daarom besloten onze berichtgeving aan te passen.

In plaats van dagelijks melden dat er niets veranderd is, gaan we updaten zodra er wél iets wijzigt. Dit doen wij zowel aan de hand van de cijfers van het RIVM als de corona-kaart van CuraMare. We houden alle details dus gewoon nog dagelijks in de gaten, maar laten het pas weten als er daadwerkelijk iets is veranderd.

Blijf alert

De situatie op Goeree-Overflakkee lijkt de goede kant op te gaan, maar dat komt alleen doordat we ons aan de regels houden. Om de situatie dus alleen maar beter te laten worden, moeten we dat blijven doen.

Blijf anderhalve meter afstand houden van andere mensen. Ga geen drukke plekken opzoeken. Nies en hoest in je elleboog, blijf papieren zakdoekjes gebruiken die je direct weg kunt gooien. Kortom, wees voorzichtig en blijf alert. Zorg voor je medemens en samen komen we er wel.

CuraMare corona-kaart 25 mei