Adoptie-actie Faunapark Flakkee gaat internationaal

Foto: Sam Fish

De corona-crisis heeft veel ondernemers geraak. Ook dierentuin Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge is er de dupe van en dus startten ze een adoptie-actie. En die loopt als een trein!

Door Sam Fish

Vorige week konden we melden dat het fantastisch gaat met de actie. Bijna alle dieren waren toen al geadopteerd en het park kan de komende twee maanden alle dieren blijven voeren. Maar er is op dinsdag 7 april nóg leuker nieuws gekomen.

Internationale adoptie

De actie heeft het geschopt tot buiten de landsgrenzen. “Ik kreeg een foto van een meisje dat van haar opa een flamingo had gekregen,” vertelt Petra Blokker, eigenaresse van de dierentuin in Nieuwe-Tonge. “Dat is sowieso al super lief, maar toen bleek dat het hele gezin in Panama woont. Dat is toch wel heel bijzonder. Het gezin heeft zelf ook nog een caracal geadopteerd voor hun zoon.”

Daarnaast Is er ook een caracal geadopteerd in Malaga. “En ik stuurde een meneer een berichtje dat zijn foto op hout klaar lag om opgehaald te worden. Die krijg je als je kiest voor optie 2,” zegt ze. “Toen zei hij dat ophalen moeilijk werd, hij zit namelijk op Malta. Mijn mond viel open, kan ik je vertellen.”

Dankbaar

Dat er überhaupt zo enthousiast werd gereageerd op de adoptie-actie had ze niet verwacht. “En dan nu ook nog de grens over! Geweldig! Dit gevoel is gewoon niet te omschrijven. Ik weet dat er mensen zijn die het park een warm hart toedragen, maar dit gaat verder dan ik ooit durfde te dromen.”

Foto

Het meisje in Panama staat heel mooi met haar flamingo op de foto (zie onderaan dit bericht), maar Petra wil meer foto’s. “Het lijkt mij wel leuk om een hele verzameling te maken op Facebook en de website. Alle foto’s van mensen die een dier hebben geadopteerd in een album. En dan het liefst gekke foto’s,” zegt ze enthousiast. “Hoe tof zou het zijn als iedereen op de foto gaat als hun adoptie-dier?!”

De foto’s kunnen ingestuurd worden naar [email protected]. Maar laat ze ook vooral achter in de reacties op dit bericht op Facebook. Vinden we natuurlijk hartstikke leuk om te zien!

Adoptie

Heb jij (nog) geen dier geadopteerd en vind je dat toch eigenlijk wel leuk om te doen? Doe dat dan vooral nog even! Er zijn nog een paar kippen, schildpadjes, fazanten, rozella’s en lachvogels beschikbaar. Geen nood, ze komen niet in je achtertuin te staan, je zorgt er alleen voor dat ze gevoerd kunnen blijven.

Natuurlijk kun je een losstaande donatie doen aan het park, maar je kunt ook een dier adopteren. Er zijn daarvoor vier mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op www.faunaparkflakkee.nl.

  • Optie 1: Voor eenmalig € 35 euro krijg je een adoptiecertificaat
  • Optie 2: Voor eenmalig € 50,- krijg je optie 1 + een foto van het door u gekozen dier op hout
  • Optie 3: Voor eenmalig € 100,- krijg je optie 2 + twee toegangskaartjes
  • Optie 4: Voor eenmalig € 150,- krijg je optie 3 + naamsvermelding op het verblijf van het gekozen dier