Frans Bauer met TV-programma in Ouddorp

Foto: PR Reddingsbrigade Ouddorp

In het TV-programma Goed voor elkaar gaat zanger, en tegenwoordig presentator, Frans Bauer langs bij mensen die iets goeds hebben gedaan voor iemand.

Door Sam Fish

In de aflevering van woensdag 1 april ging hij langs bij de KNRM in Ouddorp. Zij zorgen voor de veiligheid op het water zonder daarvoor geld te krijgen van de overheid. Zij draaien dus volledig op donateurs.

Aflevering

De aflevering gaat om een speciale reddingsactie die op Koningsdag 2019 werd uitgevoerd. Windsurfer Jan Karel van der Toorn was op het water toen het noodlot toesloeg. Hij kreeg een ernstig ongeluk tijdens een surftocht op het Grevelingenmeer. Dankzij het team van de KNRM heeft hij het ongeluk overleefd. Hij is hen enorm dankbaar en heeft Frans Bauer met zijn programma ingeschakeld om het team te bedanken.

Kijk hieronder de emotionele aflevering terug. Het begint op 22.36. Doet de videospeler het niet? Check hem dan hier.

Help hen

In Ouddorp doen ze dit met zo’n 20 vrijwilligers en in Stellendam ook. Dat zijn dus 40 vrijwilligers op het hele eiland. In Ouddorp rukt het team zo’n 135 keer per jaar uit, dat staat gelijk aan zo’n drie keer per week. Daarbij moeten ze in 5 minuten op het water zitten.

Om dit te kunnen blijven doen hebben ze dus steun nodig van ons allemaal. Wil jij een handje helpen? Kijk op de website van het KNRM wat jij kunt doen om hen te helpen.