Kinderen thuis? Maak tekeningen voor ouderen!

Foto: Image by Aline Ponce from Pixabay

Op dinsdag 17 maart werd bekend dat er in de verpleeghuizen geen bezoek mag komen. Dat kan veel eenzaamheid veroorzaken. Maar daar kunnen we wel iets aan doen.

Door Devi van Hellesem en Sam Fish

Kinderen zitten om dezelfde reden thuis als dat de ouderen geen bezoek meer mogen krijgen. Het corona-virus. Het grijpt snel om zich heen en de ouderen zijn nu eenmaal een makkelijk doelwit. Daar komt bij dat zowel de ouderen als de kinderen zich wel eens zouden kunnen vervelen. Laat dan de kinderen eens iets leuks doen voor de ouderen. En misschien kun je zelf ook mee doen.

Tekeningen en kaartjes

Je hebt het misschien al voorbij zien komen op Facebook. Oproepen om een kaartje of tekening te sturen naar de ouderen. Op die manier worden ze toch verblijd met iets leuks terwijl ze in isolatie zitten.

Want wat is er leuker dan het krijgen van post? Zolang het niet in een blauwe envelop zit, in ieder geval. Ga daarom lekker aan de slag met de kids. Leg uit waar ze het voor doen. Wie weet komen er pareltjes uit voor op de koelkasten van ouderen.

En niet alleen nu, laten we dat volhouden zolang als dat deze situatie duurt. Er blijft geen virus aan een stuk papier of in een kleurpotlood zitten en bloemen, hebben er ook helemaal geen last van!

Post

Door het virus is het natuurlijk niet de bedoeling dat je de tekeningen of het kaartje zelf gaat brengen. Stuur het dus met de post. Op internet zijn alle adressen wel te vinden en dan is opsturen een eitje. Kunnen ze meteen wat leuks uitpakken als de postbode is geweest.

Alleen jammer dat we hun gezicht niet kunnen zien als ze het krijgen.