Jubileumeditie voor platen- en CD beurs

Foto: PR Popstichting Jailhouse / Flakkee Records

Muziek is voor veel mensen heel belangrijk. Maar er zijn nog maar weinig plekken waar je terecht kun voor fysieke muziek. Flakkee Records en Jailhouse helpen je uit de brand. Ze organiseren namelijk alweer de vijfde platen- en CD beurs!

Door Sam Fish

“Fysieke muziek is populairder dan ooit,” zegt Jan Ossenblok. Hij is de eigenaar van Flakkee Records en mede-organisator van de platen- en CD beurs. “CDs zijn altijd wel in trek, maar het vinyl is de laatste jaren weer in opmars en ik merk dat ook de cassettebandjes langzaamaan weer terugkomen.”

Die factoren zorgen ervoor dat de beurs populairder is dan ooit. “We organiseren voor zaterdag 7 maart alweer de vijfde editie. Ons eerste lustrum,” vertelt hij trots. “Muziekliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen.”

Aanbod

Zoals de vaste gasten gewend zijn is er livemuziek van Thijmen en Tamara. Tussendoor is er een DJ die muziek draait. “Niet een luidruchtig feestje of iets dergelijks, gewoon gezellige achtergrond muziek om een sfeertje te creëren. Puur voor de gezelligheid,” legt Jan uit.

Er zijn weer 12 standhouders die CDs en LP’s aanbieden. Eén uit België en de rest uit Nederland. “Ze komen vooral uit Brabant en Zeeland, maar we hebben er ook een paar van het eiland en uit Hellevoetsluis,” laat Jan weten. “Er wordt wel eens gevraagd of we niet uit moeten breiden, maar ik vind het goed zo. Op deze manier is het erg gezellig. Ik denk dat we dat verliezen als we groter worden. Als de zaal groter wordt dan verlies je heel veel sfeer. Dan is de onderlinge gezelschap minder, denk ik. Zowel tussen de standhouders als bij de bezoekers. Het is nu juist een gezellige club mensen.”

Voor iedereen

Op de beurs is alles te vinden. Of je nu houdt van de hardste rock die er bestaat, of juist van dance muziek. Alles is er te vinden. “Oud, nieuw, pop, rock, collector’s items, alles,” bevestigt Jan. “Het is super divers, dat komt ook door de verschillende standhouders die erbij zijn.”

Samenwerking

De platenbeurs is al sinds het begin een samenwerking met Poppodium Jailhouse. “Er komen gemiddeld toch wel een paar honderd mensen op af,” zegt Jan. “Dan is het fijn als je een goede locatie hebt met veel parkeergelegenheid. Maar dat is lang niet alles. Het team van Jailhouse is super enthousiast en het zijn stuk voor stuk muziekliefhebbers. Dat zorgt voor een hele fijne samenwerking.”

Meer informatie

De vijfde editie van de CD- en Platenbeurs vindt plaats op zaterdag 7 maart. De zaal jan het JAC aan de Molenweg 28 in Middelharnis is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en drankjes zijn verkrijgbaar aan de bar.