Bie Joe officieel geopend in Ouddorp

Foto: Sam Fish

Speciale dag voor Ouddorp en Sjaloomzorg. Op dinsdagochtend 11 februari was namelijk de officiële opening van Bie Joe.

Door Sam Fish

De winkel is eigenlijk al vier weken open, maar nu is dan echt eindelijke de officiële opening. En dat is er één met veel belangstelling. Behalve de 25 cliënten en zeven vrijwilligers zijn er ook veel andere belangstellenden aanwezig.

Opening

De speciale openingshandeling werd verricht door Sjaloomzorg-directeur Henk Brinkman. Het was aan hem de eer om de taarttoren aan te snijden. “Het was al lang een wens van ons om hier in Ouddorp iets te starten,” geeft hij aan. “Ik ben dan ook enorm blij met de samenwerking met Karla. “Het is een warme ontmoetingsplaats geworden waar mensen met mogelijkheden tot hun recht komen. Hier mogen we trots op zijn.”

Bie Joe

De nieuwe winkel heeft voor iedereen wel wat. Van leuke kaarten en moderne kaarsenstandaards tot antieke spullen en zelfgemaakte werken. Het is dan ook niet zomaar een kringloopwinkel. Het is meer dan dat.

“Het is een goede plek om de mensen die hier werken in hun kracht te zetten,” zegt Karla Redert. Zij is het brein achter Bie Joe. “Het heeft ongeveer een jaar geduurd van plan tot realisatie,” vertelt ze. “Ik ben zelf groot kringloop-fan en hier in Ouddorp is dit nog niet te vinden. Zeker niet de combinatie met de dagbesteding van Sjaloomzorg.”

Reacties