Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Cursus Spaans

Zou jij meer willen kunnen zeggen dan alleen Hola en Adios in het Spaans? Met de cursus Spaans voor beginners en de Vakantiecursus Spaans leer je de eerste beginselen van deze taal en kun jij je straks prima redden in het Spaanstalige land van je keuze. Adios!

Spaans voor beginners | bibliotheek Middelharnis | maandag 17 februari – 23 april | tijd 9.15 tot 10.45 uur | aantal lessen: 20, in 10 weken | toegang € 240,-, 5% korting voor bibliotheekleden

Zeeuwse Sien en Potermaaltijd

De Plaatselijke Commissie te Oude-Tonge van de stichting ZIJN organiseert voor woensdag 19 februari een gezellige middag met optreden van “Zeeuwse Sien”. De middag wordt gehouden in het Infocentrum , Bernhardstraat 27. De gezelligheid begint om 14.00 en wordt afgesloten met een Potermaaltijd. De kosten van deze middag zijn € 15,- per persoon, dit is inclusief koffie en drie consumpties. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden vóór 17 februari bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met vooruitbetaling, naam en adres door de bus gooien. Tel. Nel 0187-642697.

Bingomiddag

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 19 februari een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om ongeveer een half uur later. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De negen ronden Bingo kosten u € 4,50, dit is inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,- per stuk. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet.

Presentatie over W.G. van der Hulst

Voor woensdag 19 februari heeft de 55+ club in Ouddorp Annemarie Fokker uitgenodigd voor een informatieve middag over de meesterverteller W.G. van der Hulst. De prijs van deze bijzondere middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Titels als ‘Rozemarijntje’, ‘In de Soete Suikerbol’, ‘Ouwe Bram’ en ‘Bruun de Beer’ zullen bij velen herinneringen oproepen. De schrijver van deze boeken, W.G. van der Hulst, was de meester van de Protestants-Christelijke kinderlectuur. Zijn eerste boek schreef hij in 1909. Hij schreef pakweg 100 kinderboeken, waarvan er miljoenen exemplaren over de toonbank gingen. Bij veel mensen zal de naam W.G. van der Hulst een glimlach op het gezicht brengen. Werd u thuis of op school niet voorgelezen uit een van zijn boeken, dan heeft u er misschien weleens eentje cadeau gekregen.

Bingo

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 20 februari  mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 5,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

Klaverjasavond

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 20 februari  mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 5,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

Vaste agendapunten

Er zijn op Goeree-Overflakkee niet alleen losse activiteiten of evenementen die eenmalig worden georganiseerd. Er zijn ook wekelijks terugkerende activiteiten waar je naartoe kunt. Daarom ook deze even op een rijtje.

  • Maandag

Leescafé

Houd je van lezen, maar vindt je dat lastig om te doen? En ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het leescafé in de bibliotheek van Middelharnis. Deze is elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur en helemaal gratis toegankelijk. In het leescafé wordt een verhaal voorgelezen terwijl je zelf meeleest. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen is. Iedereen die moeite heeft met lezen in het Nederlands is meer dan welkom

  • Dinsdag

Taalcafé

Is je Nederlands niet zo goed als je zou willen en wil je beter worden? Dit is je kans. Elke dinsdag is in de bibliotheek van Middelharnis het taalcafé geopend. Dit is van 13.30 tot 15.00 uur. Bij het taalcafé kun je op een laagdrempelige manier oefenen om beter Nederlands te spreken. Het beter leren spreken en lezen staat voorop. Maar het ontmoeten van leuke nieuwe mensen is een leuke bijkomstigheid!

Sjoelmiddag

Stichting ZIJN houdt elke dinsdag een sjoelmiddag in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Deze middag is van 13.30 uur tot 15.00 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, (0187)- 483366 of e-mail [email protected]

Koersballen

Elke dinsdagmiddag wordt er een potje Koersbal gespeeld in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Het koersballen kan van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste twee maanden is er geen contributie, zo kun je makkelijk kijken of het bevalt. Daarna kost het koersballen € 4,- per maand. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en de punten worden bijgehouden door Toni Grinwis. Aanmelden of toch iets meer informatie nodig? Bel naar 06 31 00 06 04 of stuur een e-mail naar [email protected]

Breicafé Sommelsdijk

De dames van de breiclub zijn op het goede idee gekomen om omslagdoeken te breien en haken voor rolstoelafhankelijke mensen. Zo zitten ze er lekker warm bij in deze koude dagen. Komt u ook meehelpen? Elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. De entree bedraagt €1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Donderdag

Spelletjesmiddag

Ben je gek op spelletjes? Dan kun je elke donderdagmiddag terecht in de Zwaluw van 13.30 tot 15.30 uur. Er zijn kaartspelletjes zoals klaverjassen, jokeren en bridgen. Maar er is ook ruimte voor Oud-Hollandse spelletjes. De entree bedraagt € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Vrijdag

Digicafé

Elke vrijdag kun je van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Middelharnis terecht voor het digicafé. Daar kun je naartoe voor al je vragen op digitaal gebied. Van het installeren van een programma tot het sturen van een e-mail of het opslaan van foto’s. Ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop ben je welkom in het digicafé. Cursisten van de cursus Klik & Tik kunnen dit moment ook gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Reacties