Gratis concerten Prinses Christina Concours

Foto: PR Prinses Christina Concours

Even een concertje pakken tussen de weekendboodschappen door? Dat kan op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari in Rotterdam.

De hele dag door tonen de bevlogen jonge deelnemers van het Prinses Christina Concours hun muzikale kwaliteiten. Dit doen ze met korte concertjes in Codarts, Rotterdams Conservatorium. Alle deelnemers zijn tussen de 12 en 21 jaar en veelal afkomstig uit Zuid-Holland en Zeeland. Er zijn ook muzikanten afkomstig van Goeree-Overflakkee.

Zij bespelen instrumenten als piano, hobo, gitaar, harp, viool, euphonium en dwarsfluit. De optredens zijn gratis toegankelijk en het publiek kan tussendoor gewoon in en uit lopen.

Kom genieten

Iedereen tussen de 12 en 21 jaar die een muziekstuk aardig onder de knie heeft, kan meedoen aan de klassieke muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours in Rotterdam. De muzikanten geven elk een optreden van ongeveer tien minuten. Zij worden vervolgens beoordeeld door een professionele jury. Na afloop ontvangt iedereen een persoonlijk advies.

De winnaars van de selectierondes op vrijdag en zaterdag treden ook op tijdens de regionale finale. Deze is op zondag 16 februari in De Doelen. Nieuwsgierig naar welk muziektalent de regio kent? Kom luisteren!

Het deelnemersveld is gevarieerd. Jong en wat ouder, jongeren die al jarenlang muziek maken. Maar ook beginners, blaas-, strijk- en toetsinstrumenten en zangers. Het belooft een veelzijdig programma te worden.

Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours is een toonaangevend platform voor talentontwikkeling in muziek en stimuleert kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Jaarlijks organiseert het Prinses Christina Concours onder andere een klassiek concours waar landelijk zo’n vierhonderd deelnemers aan meedoen. Jonge muzikanten treden op voor jury en publiek. Ze krijgen feedback op hun spel, ontmoeten bevlogen mede-muzikanten en maken kans op mooie prijzen. De winnaars gaan door naar de Nationale Halve Finale. En misschien zelfs de Nationale Finale op 18 april in Den Haag!

Optredens

Er zijn drie momenten waarop genoten kan worden van de muzikanten. Zo zijn er twee regionale selectierondes. De eerste is op vrijdag 14 februari van 18.00 tot 21.30 uur. De tweede is op zaterdag 15 februari van 9.30 tot 22.00 uur. Deze twee vinden plaats bij Codarts, Rotterdams Conservatorium. De entree is daarvoor geheel gratis.

Een dag later, op zondag 16 februari, is de regionale finale. Deze duurt van 14.00 tot 17.30 uur en vindt plaats in De Doelen in Rotterdam. De entree daarvoor bedraagt € 12,50 per persoon. Bezoekers tot en met 26 jaar, of CJP-pashouders mogen naar binnen voor € 8,50. Kaarten zijn te koop via www.dedoelen.nl.

Reacties