Wild eten en ruig wandelen op Tiengemeten

Foto: PR Herberg Tiengemeten

Een vroege voorjaarswandeling over het ruige Tiengemeten en dan lekker uitblazen en smullen van wildgerechten van het eiland. Dat kan op zondagmiddag 23 februari.

Deze zogenoemde ‘Wilde Winterwandeling’ biedt een vaartocht, een mooie wandeling over het natuureiland en natuurlijk een lekkere wildmaaltijd in de herberg op Tiengemeten.

Deze vierde editie van de inmiddels vermaarde Wilde Winterwandeling start om 14.30 uur in de veerhaven van Nieuwendijk. Aan boord van salonboot ‘Heicondias’ is er warme chocomelk. Daar vertellen de gidsen Hans en Ellen Willemsen van Vogelbescherming Nederland over de geschiedenis en de cultuur van het voormalige agrarische eiland. Na een vaartocht over het Haringvliet, volgt een ruige wandeling over de ‘toendra’s van Tiengemeten’.

Genieten

Na een wandeling van circa anderhalf uur brandt het wintervuur buiten bij de herberg. Er is dan ook een glaasje likeur ‘Troost van Tiengemeten’ om snel weer warm te worden. Binnen staat de stoof van wilde gans al op het vuur te pruttelen en liggen de Hooglander-burgers op de bakplaat. Natuurlijk zijn er ook wintergroentes, huisgemaakte aardappelpuree en salades.

Na de gezellige wildmaaltijd wandel je terug naar de veerhaven. Je ervaart dan meteen de donkerte van Tiengemeten. Wie de maaltijd te veel in de benen heeft, kan ook een taxi bestellen naar de veerhaven. De sfeervolle terugvaart is rond 19.00 uur.

Meedoen

Meedoen is erg makkelijk. De kosten zijn € 33,- per persoon. Dit is inclusief vaartocht, chocomel, wandeling met gids, glaasje likeur en wildbuffet. Kinderen tot en met 12 jaar mogen mee voor € 16,50 per kind. De wandeling is niet geschikt voor huisdieren.

Vooraf reserveren is verplicht. Zo weet de kok precies hoeveel eten er gemaakt moet worden. Reserveren kan via de website van Herberg Tiengemeten.

Reacties