Vier Valentijnsdag helemaal op z’n Flakkees dit jaar

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

“Mit joe wil ik wel un kruukplaetje ete” en “Ik hou van joe van Ouddurp tot De Plaete! Dit zijn twee van de drie Flakkeese uitdrukkingen op Valentijnskaarten die speciaal voor het Streekmuseum Goeree-Overflakkee zijn gemaakt.

De uitdrukkingen zijn allen in het dialect van Goeree-Overflakkee. Wil je je lief iets leuks sturen? Vanaf zaterdagmiddag 1 februari zijn de Valentijnskaarten te koop in het Streekmuseum. Is je wederhelft meer van het snoepen? Koop dan een reep chocolade met Flakkeese tekst. Want soms gaat liefde door de maag en dat gaat zeker lukken met “un sukeloatje”.

De kaarten kosten per stuk € 1,95 en de reep chocolade € 2,95. Met de opbrengst van wil het museum werken aan educatieve projecten om aan jong en oud eilandverhalen te vertellen.

Het is ook mogelijk om de liefde van je leven een “Valentijnarrangement” cadeau te doen. Bij aankoop van het Valentijnarrangement á € 10,- krijg je 14 februari toegang voor 2 personen inclusief consumpties. Bij dit arrangement krijgt je de Valentijnskaart gratis.

Valentijnsevenement

Vrijdag 14 februari organiseert het Streekmuseum een Valentijnsevenement. Een dag met Flakkeese liefdesverhalen, bruidskleding en bruidsjuwelen. En onder het genot van de nodige versnaperingen worden stelletjes welkom geheten in het Streekmuseum. Er worden liefdesverklaringen gezongen en zelfs de vers gebakken kruukplaetjes hebben de vormpjes van hartjes gekregen. Een fotograaf ontbreekt uiteraard niet om de bezoekers te fotograferen in de arrenslee.

Tijden: 14:00 tot 20:00 uur.

Voor meer informatie : [email protected]

Mit joe wil ik wel kruukplaetje eten

Reacties