FOTO’S – Eerste Secret Santa Lichtjestoer groot succes

Foto: Sam Fish

Het was een prachtig gezicht op straat op vrijdagavond 20 december. Er reden namelijk 22 tractoren mee met de Secret Santa lichtjestoer!

Door Sam Fish

Het was de bedoeling om zoveel mogelijk trekkers bij elkaar te krijgen. Het liefst met de wildste versieren en verlichting. En daarmee door Middelharnis en Sommelsdijk rijden in een optocht. In totaal kwamen er 28 aanmelding binnen en uiteindelijk reden er 22 ook echt mee. En niet zomaar, er konden prijzen worden verdiend!

Zo was er als derde prijs een taart van Van Helden te winnen, ter waarde van € 50,-! De tweede prijs was een tegoedbon om voor € 100,- te lunchen bij Tieleman Keukens. En de winnaar van de lichtjesparade ging naar huis met een waardebon van € 175,- voor Nummer ’09.

Winnaars

De stoet vertrok vanaf het Hernesseroord. Zo gingen ze in optocht via Tieleman Keukens en het Nieuw Rijsenburgh naar het Diekhuusplein. Langs de route stonden op verschillende plekken mensen te kijken naar de mooie creaties. Maar vooral onderaan D’n Diek bij het Diekhuusplein was het erg druk. Daar werd dan ook bekend gemaakt welke tractoren er met de winst vandoor gingen.

Wil je alle prachtige tractoren zien die hebben meegereden met de lichtjesparade? Check dat het fotoalbum op onze Facebookpagina!

De winnaars werden bekend gemaakt door wethouder Tea Both-Verhoeven. De derde prijs was voor tractor nummer 12. Zij hadden behalve lampjes ook een kerstman aan de tractor hangen en twee grote kerstbomen aan de voorkant.

Secret Santa Lichtjesparade 2019

Plek nummer twee was bestemd voor tractor nummer 5. Zij hadden niet alleen een verlichte tractor. Op de aanhanger stond nóg een verlichte tractor met helemaal achterop nog een rendier gemaakt van lampjes.

Secret Santa Lichtjesparade 2019

En tot slot was de eerste prijs voor tractor 7. Deze was uiteraard versierd met lampjes in alle kleuren. En waarom een kerstboom op je tractor zetten als je ook kratjes bier in die vorm kunt meenemen? Dat is dan ook precies wat ze hebben gedaan.

Secret Santa Lichtjesparade 2019

Organisatie

De organisatie van de Secret Santa Lichtjesparade lag in handen van verschillende partijen. Het was een samenwerking tussen de BIZZ Middelharnis, Hart van Goeree-Overflakkee en de PJ Flakkee. De lichtjestour is onderdeel van een aantal evenementen en activiteiten tijdens de decembermaand.

Zo is er ook voor het eerst de Secret Santa actie op touw gezet. Daarmee hebben 65 mensen of gezinnen een prachtig kerstpakket gekregen. Deze zijn samengesteld door andere Flakkeese inwoners om de medemens iets moois te geven deze kerst. De pakketten worden uitgedeeld aan mensen die het niet breed hebben en dus wel iets moois kunnen gebruiken.

Reacties