Prachtige opbrengst voor Flakkeese verenigingen

Foto: PR Grote Clubactie

In heel Nederland gingen zo’n 260.000 verkopers langs de deuren voor de Grote Clubactie. En ook op Goeree-Overflakkee heeft dat een mooie opbrengst opgeleverd.

Op het eiland hebben de deelnemende clubs gezamenlijk € 25.887,- opgehaald! De landelijke opbrengst voor 5000 clubs was 8,5 miljoen euro. Dat komt uit de verkoop van 2,8 miljoen loten. Verdeeld over de 5000 clubs houdt dat in dat er gemiddeld 565 loten per club zijn verkocht.

Lokale clubs

Een prachtig bedrag dus voor Goeree-Overflakkee. Hieronder een overzichtje van de deelnemende clubs op het eiland. Van elk verkocht lot gaat er 80 procent ook echt naar de club. Met die inkomsten kunnen ze weer nieuwe materialen aanschaffen voor de trainingen.

  • Nieuwe-Tonge

In Nieuwe-Tonge deden twee clubs mee aan de lotenverkoop. Batmintonclub Racket Team heeft daarmee € 300,- opgehaald. Dat geldt ook voor GV SSS, zij haalden hetzelfde bedrag op.

  • Middelharnis

In Middelharnis waren iets meer deelnemers. Zo heeft Basketbalvereniging Spart Go € 711,- opgehaald met de actie. TV Menheerse heeft € 537,- verdiend. Zwemclub de Schotejil heeft € 1548,- opgehaald. En De Jonge Spartaan heeft genoeg loten verkocht om € 4683,- binnen te harken! Zij hebben daarmee het meeste geld opgehaald van alle verenigingen op het eiland.

  • Sommelsdijk

Budokai Senshi uit Sommelsdijk krijgt € 1740,- voor de club. SV & AV Flakkee heeft € 2250,- verdiend. En VC Intermezzo € 1143.

  • Dirksland

In Dirksland heeft maar één club meegedaan aan de Grote Clubactie. Dat is VV ’09. Zij hebben voor € 2256,- aan loten verkocht.

  • Oude-Tonge

In Oude-Tonge hebben vier clubs meegedaan aan de lotenactie. Zo krijgt Gemengde Zangvereniging Advendo € 1029,- voor de vereniging. Gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kracht krijgt € 921,-. HSV The Islanders heeft € 750,- bij elkaar verdiend. En voetbalclub DBGC heeft voor € 2400,- aan loten verkocht.

  • Melissant

Ook Melissant heeft meegedaan. Daar heeft Gymnastiekvereniging Kiek € 1302,- verdiend aan de actie. TTV de Treffers krijgt € 450,- en VV Melissant € 1008,-.

  • Achthuizen

In Achthuizen heeft alleen SJO D.D.F. meegedaan aan de Grote Clubactie. Zij hebben daarmee € 1200,- verdiend voor de club.

  • Goedereede

In Goedereede gaat al het geld naar Sportvereniging de Kriekel. Zij hebben voor € 879,- aan loten verkocht.

  • Stellendam

In Stellendam heeft Zwemvereniging De Stelle € 480,- verdiend om te spenderen.

LEES OOK: De sfeer laat nog wat te wensen over dit jaar

80 procent naar de club

Het is al weer het 47ste jaar dat de Grote Clubactie wordt gehouden. De actie zet zich in voor een (financieel) gezond verenigingsleven in Nederland. De clubs halen geld op met de actie door loten te verkopen. En met dat zuurverdiende geld kunnen ze doelen binnen de club realiseren. Bijvoorbeeld het kopen van nieuwe materialen. Of het opknappen van een clubhuis.

Van elk verkocht lot van € 3,- per stuk gaat er 80 procent direct naar de club. De club krijgt dus per verkocht lot € 2,40 voor zichzelf. De Grote Clubactie is daarmee de loterij met de hoogste opbrengst per lot. De andere 20 procent van de verkochte loten gaat naar de organisatie van de Grote Clubactie. Daarmee wordt elk jaar weer het prijzenpakket samengesteld.

Prijzen

Niet alleen de clubs die de loten verkopen houden iets over aan de Grote Clubactie. Ook de koper van een lot. Elk lot maakt namelijk kans op één van de 32.000 prijzen. Dat zijn kleinere prijzen, tot auto’s en zelfs de hoofdprijs van € 100.000,-! Heb je een lot gekocht? Kijk dan snel of er een prijs is gevallen op jouw nummer. Ga naar www.clubactie.nl voor meer informatie en de uitslag van de prijzen.

Reacties