VIDEO – TOF lanceert alweer negende magazine

Foto: Sam Fish

Het is inmiddels traditie, de lancering van TOF Magazine. Dat gebeurde donderdagavond 12 december alweer voor de negende keer!

Door Sam Fish

Het TOF-team lijkt wel een onuitputtelijke bron van creativiteit. Elke keer weer maken ze een heel spektakel van de lancering. Met een verhaal en introductievideo dat alles helemaal afmaakt. Zo ook deze keer weer.

De thema van TOF 9 is schat zoeken. De locatie moest iedereen dan ook zelf bij elkaar puzzelen aan de hand van coördinaten en raadsels in de uitnodiging. Voor lancering nummer 9 was iedereen samengekomen bij Bistro Skål op camping de Klepperstee in Ouddorp.

Lancering

De traditiegetrouwe introductievideo stond dan ook helemaal in het teken van schat zoeken. De hoofdrol is voor Joeperius Luijkx, een kunstenaar uit een ver middeleeuws verleden. Hij maakte het kunstwerk ‘Den Gouden Toffe Peer’. Het sculptuur was echter zó mooi dat Joeperius Luijkx bang was dat het gestolen zou worden.

Om de veiligheid van zijn kunstwerk te waarborgen besloot hij het in een kist te stoppen. De sleutel waarmee hij de kist op slot deed ging rond zijn nek. En de kist werd begraven middenin een weiland, ergens op Goeree-Overflakkee.

De video spoelt door naar het heden. Coen loopt door het Streekmuseum en ziet de grootste muntenschat ooit gevonden. Hij besluit zelf ook te gaan zoeken als hij hoort over de kunstschat van Joeperius Luijkx die nóg kostbaarder zou zijn.

Na een lange zoektocht vindt Coen de kist. Hoe hij het doet is een raadsel, maar Joeperius Luijkx is zélf aanwezig om de kist te openen en is na jaren herenigd met Den Gouden Toffe Peer. Maar dat is niet het enige dat uit de kist komt!

Artikel gaat verder onder de video

Eerste exemplaar

Tot groot genoegen van schatzoeker Coen komt ook het eerste exemplaar van TOF Magazine 9 uit de kist tevoorschijn. Deze mag hij overhandigen aan Lenny Kruider. Dit Sommelsdijkse meisje is aan het uitgroeien tot top model met haar deelname aan Holland’s Next Top Model. Het zal dan ook niemand verbazen dat zij op de cover van het blad staat.

Waer leit dat magazine?

De negende editie van het blad staat weer vol met toffe verhalen. Zo lees je het verslag van Coen die samen met schatvinden Arco Hoekman op schattenjacht ging. Ook ging TOF in gesprek met twee Flakkeese ecoboeren, keken ze binnen bij mensen die in de Kerkstraat wonen. Ze brachten een bezoek aan HBS in Middelharnis en spraken inwoners met enorm veel liefde voor het eiland. Zij hebben namelijk allemaal een tattoo laten zetten die te maken heeft met Goeree-Overflakkee. Kortom, halen dat magazine!

En dat magazine kun je hartstikke gratis krijgen op verschillende plekken. Maar wees er snel bij, er is maar een beperkte oplage!

 • Landwinkel ’t Zand, Den Bommel
 • T-Toys in Dirksland
 • Bibliotheek Middelharnis
 • De Vos financiële diensten, Ooltgensplaat
 • Bibliotheek Ouddorp
 • VVV Ouddorp
 • Bibliotheek Oude-Tonge (in ’t Getij)
 • Troella in Oude-Tonge
 • 19Toen in Sommelsdijk
 • Solaes in Sommelsdijk
 • Vogelcentrum G-O in Stellendam

Reacties