Inspiratiewanden met videoverbinding op ’t eiland

Foto: PR Eilandmarketing Goeree-Overflakkee

Bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam en de Menheerse Werf in Middelharnis zijn inspiratiewanden geplaatst. Hierop vind je een overzicht van toeristische hoogtepunten op Goeree-Overflakkee.

Daarnaast kun je via de wand met een videoverbinding contact leggen met een medewerker van het VVV Inspiratiepunt. Wethouder Tea Both nam de wanden donderdag 12 december officieel in gebruik.

Inspiratiewand

Afgelopen maart werd het VVV Inspiratiepunt geopend in Ouddorp. Eilandmarketing Goeree-Overflakkee lanceerde daarbij direct nog een plan. Deze zou terecht komen op andere plaatsen op het eiland. Via die weg zouden inwoners en bezoekers direct persoonlijk te woord gestaan worden door medewerkers. Dat kan nu dus via de inspiratiewanden.

Op de wanden is een kaart van het eiland te zien met daarop de hoogtepunten van Goeree-Overflakkee. Zo kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor hun bezoek. In de wand zit een touchscreen, daarmee kunnen ze uitgebreid informatie opdoen. Bijvoorbeeld over restaurants, accommodaties, routes, evenementen, attracties en musea.

“De belevingswaarde van Goeree-Overflakkee krijgt hiermee een impuls,” zegt Both. “Met deze wanden kun je vanuit één locatie het hele eiland presenteren. Ook komen we hiermee tegemoet aan de veranderende wensen en behoeften van gasten. We kunnen het van meer en betere informatie voorzien.”

Videoverbinding

Op het scherm staat ook nog een knop. Daarmee kan een gast direct verbinding maken met het VVV Inspiratiepunt. Dat zit gevestigd in het Blaeuwe Huus in Ouddorp. Als de knop wordt ingedrukt start er een videoverbinding. Zo kan er ook op afstand persoonlijk contact worden opgebouwd. Inwoners en bezoekers worden zo heel makkelijk geholpen met hun vragen.

Locaties

De wanden zijn nog niet overal te vinden. Tot nu toe alleen bij de zeehondenopvang in Stellendam en de Menheerse Werf in Middelharnis. Er wordt gesproken met het winkelcentrum in Oude-Tonge voor een derde wand.

De realisatie van de Inspiratiewanden is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente. Ook de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee van de Provincie Zuid-Holland en de Menheerse Werf hebben een duit in het zakje gedaan.

Reacties