Pluk je eigen wortelen bij boer Lokker

Foto: Pixabay; Jackmac34

Door de zware hagel op 20 juli zijn de winterwortelen van de familie Lokker beschadigd. Die kunnen dus niet verkocht worden in winkels, maar weggooien is zonde!

Ook de vele regen van de afgelopen tijd heeft roet in het eten gegooid. Daardoor is namelijk het land te nat geworden voor de boer om zelf de wortelen te rooien. Dat houdt in dat de wortelen uiteindelijk worden ondergeploegd, maar dat is zonde.

Zelf doen

Ondanks alle tegenslagen zijn de wortelen nog hartstikke lekker en kunnen ze gewoon gegeten worden. Daarom heeft de familie een leuke wortelraapmiddag georganiseerd. Op woensdag 13 november kan iedereen van 13.00 tot 16.00 uur wortelen komen rapen.

“Er zit af en toe een wat mindere kwaliteit wortel tussen, maar dat zie je snel genoeg,” laat de familie weten. “Er is genoeg voor iedereen, dus kom vooral gezellig langs! De wortelen kunnen nog aardig lang bewaard blijven als ze overdekt staan. Bijvoorbeeld in een schuurtje, of gewoon heel simpel door ze klaar te maken en in te vriezen.”

Kom plukken

Het verzamelen van de wortelen kan op het land van de familie Lokker in Stad aan ’t Haringvliet. Het land ligt aan de Oostmoerse Middelweg, achter manege Oostmoer. Er kan geparkeerd worden op de Oostmoersedijk. Let wel op een paar dingen voordat je mee doet.

Zorg voor een eigen emmer en kaplaarzen. Wees ook niet bang om vies te worden. Het kan op sommige plekken erg modderig zijn, maar dat hoort bij de ervaring. Breng ook vooral kinderen mee. Veel kinderen vinden het fantastisch om dit te doen. Daar komt ook nog eens bij dat het leerzaam is. Wat is nou de beste manier om te weten te komen waar ons eten vandaan komt?

Kosten

Het verzamelen van de wortelen is geheel gratis. Bij vertrek wordt er € 2,50 per emmer gerekend. Aanmelden hoeft niet. Het plukken kan tussen 13.00 en 16.00 uur op woensdag 13 november. Tot dan?

Reacties