Eindelijk certificaat voor leukste café en medewerker

Foto: Sam Fish

De zomer is inmiddels écht voorbij, zeker als we naar buiten kijken. Maar dat mag de pret niet drukken. Tijdens het laatste weekend is namelijk het leukste terras én de leukste medewerker verkozen. Tijd om hen een certificaat te geven.

Door Sam Fish

De verkiezing voor het gezelligste terras van Goeree-Overflakkee was een tikkeltje gehaast, omdat de zomer zo goed als voorbij was. Het heeft dan ook even geduurd eer de certificaten klaar waren. Maar beter laat dan nooit. Ze zijn inmiddels overhandigd aan de terechte winnaars!

Leukste terras

Leukste en gezelligste café van Flakkee Stadscafé GoereeHet was een lange tijd een nek-aan-nek race voor het leukste terras. Uiteindelijk ging Stadscafé Goeree er met de winst vandoor. Het café bestaat al een tijdje, maar sinds twee jaar is het in handen van Coco en Michel den Eerzamen. En ze hebben aardig campagne gevoerd om de titel van het gezelligste en leukste terras van Goeree-Overflakkee binnen te halen.

“We hebben gewoon een leuk café,” zegt Michel. “Ik werd getagged en toen ging het balletje rollen. Ik voel me vereerd dat we hebben gewonnen.” En waar dat aan ligt? “We zitten op een prachtige locatie. Het is sowieso het mooiste stukje van Goedereede, aan de haven. Daarnaast komen hier veel mensen naartoe om gewoon een biertje te doen, vaste gasten. Maar ook veel toeristen in de zomer.”

En het terras mag door werkzaamheden dan even weg zijn, die komt gewoon weer terug. “Ja hoor, van de zomer kunnen we gewoon weer buiten zitten!”

Leukste medewerker

Waarom alleen het gezelligste terras benoemen als er ook hele leuke mensen in de horeca werken? Die mogen natuurlijk niet vergeten worden! Daarom kon er tijdens het stemmen via de Facebookpagina ook een nominatie geplaatst worden voor de leukste medewerker. Daar kwamen een stuk minder stemmen voor binnen, maar met dertig procent van de stemmen is dit de terechte winnaar!Leukste horecamedewerker van Flakkee Raoul Flikweert

“Ik werd getagged door een paar vriendinnen en toen bleef het maar binnenkomen,” zegt Raoul Flikweert. Hij werkt bij Bij Marc en mag zich de leukste en gezelligste terrasmedewerker van Goeree-Overflakkee noemen. “Het waren maar 7 stemmen, maar genoeg om te winnen. Vind het wel leuk dat ik heb gewonnen.”

Volgens zichzelf heeft hij gewonnen omdat hij altijd wel open staat voor een praatje. “Ik klets graag met de gasten. Ze moeten zich hier welkom voelen en het zou leuk zijn als ze terug komen,” zegt hij. “Is voor ons als werknemers ook leuk als we gezellig een praatje kunnen maken met de gasten.”

Bij Marc eigenaar Marc Dietvorst heeft ook nog een andere reden voor de winst van zijn werknemer. “Raoul staat altijd voor iedereen klaar,” zegt hij. “Hij is van nature heel dienstbaar, een echte people pleaser. Ik ben enorm trots op hem dat hij heeft gewonnen.”

Verkiezing

De verkiezing voor het leukste en gezelligste terras van Goeree-Overflakkee werd dit jaar voor het eerst gehouden. Volgend jaar komt deze sowieso gewoon weer terug, maar dan tijdens de zomer. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer van dit soort verkiezingen.

Reacties