Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 4 november een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus aan de Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. De middag start om 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon, dit is inclusief koffie of thee.

Lunchvoorstelling – Camino

Op maandag 4 november is er weer een lunchvoorstelling in het Diekhuus in Middelharnis. De voorstelling start om 11.00 uur met koffie of thee in de foyer. Rond 11.30 uur begint de vertoning van de Nederlandse documentaire Camino van regisseur Martin de Vries. Na afloop staat er een heerlijke luxe lunch. Die bestaat uit diverse soorten brood, salades en warme hapjes. Het is ook mogelijk om alleen de film te bezoeken.

Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film. Camino gaat over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Martin neemt je hierbij mee over werkelijk wonderschone paden en landschappen. Voor je het weet zit je in het moment van de tocht.

Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen. Hij probeert te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten. Over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over zelftwijfel en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen. Een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht, die de ervaring werkelijk voelbaar maakt.

Het Diekhuus | Maandag 4 november | 11.00 uur |€ 15,- inclusief lunch / € 9,50 zonder lunch, inclusief consumptie vooraf | www.hetdiekhuus.nl | documentaire voor alle leeftijden | 85 minuten

Geheugenbibliotheek

De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de Bibliotheek in Middelharnis, Ouddorp en Oude-Tonge over dementie. Niet alleen voor mensen die lijden aan (beginnende) dementie, maar ook voor familie, professionals en andere belangstellenden. Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur wordt in de Bibliotheek Middelharnis tevens een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie waar je terecht kunt met allerlei vragen.

Een boek uit de Geheugenbibliotheek is Kapsalon Romy van Tamara Bos. Kapsalon Romy gaat over de 10-jarige Romy en haar oma Stine. Zij worstelt met beginnend Alzheimer. Romy’s moeder vindt dat Stine naar een verpleeghuis moet, maar Romy wil haar oma dicht bij haar houden. Hun steeds sterker wordende band leidt tot een groot avontuur. (Vanaf 9 jaar).

Dit boek en nog veel meer titels over dementie kun je lenen in de Bibliotheek. Ook als je geen lid bent! Voor meer informatie: www.bzhd.nl

Spreekuur Ketenzorg dementie Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 5 november | tijd 14.00 tot 15.00 uur | toegang gratis

Cursus Klik & Tik – Tablet

Wil je graag meer online kunnen doen, maar weet je niet zo goed hoe het werkt? Dan is de cursus Klik & Tik – tablet iets voor jou! Tijdens de cursus Klik & Tik op de tablet leer je op je eigen tablet, in je eigen tempo, met de tablet werken. Van wifi instellen tot een internetpagina bezoeken en van foto’s maken tot een spelletje spelen op de tablet. Benodigdheden: tablet en oortelefoontjes/headset.

Bibliotheek Ouddorp | startdatum cursus woensdag 6 november | tijd 10.00 – 11.30 uur | toegang € 15,- inclusief werkboek

Diekhuus Filmhuis – Ademloos

Op woensdag 6 november kun je in het Diekhuus kijken naar de documentaire Ademloos. Deze wordt vertoond is de Rabobankzaal en is geregisseerd door Daniël Lambo. Filmmaker Daniël Lambo groeide op tussen het asbest van Eternit in Kapelle-op-den-Bos. Het gerespecteerde bedrijf zorgde voor werkgelegenheid en welvaart in de streek. Ook Daniëls vader was arbeider en vakbondsman in de fabriek. Wanneer de eerste slachtoffers vallen, zijn er maar weinigen die het opnemen tegen het bedrijf. Ook Daniëls vader niet. Hij wil weten waarom en trekt op onderzoek uit.

Hoewel asbest sinds ’98 verboden is in België, behoort de kwalijke stof lang niet tot het verleden. Zijn onderzoek brengt Daniël naar in een dorp in Centraal-India. Daar produceerde een dochterbedrijf van Eternit tot 2002 op grote schaal asbest. Het gebied is nu één van de grootste asbeststorten ter wereld. Familieleden van slachtoffers in België zijn verbolgen over deze praktijken en staan de slachtoffers in India bij in hun strijd voor rechtvaardigheid en voor een propere leefomgeving. Hun droom is een wereldwijd verbod op asbest, maar daarvoor moeten ze het opnemen tegen de machtige asbestindustrie.

Ademloos vertelt een David versus Goliath verhaal dat vertrekt vanuit onze Vlaamse achtertuin maar tentakels heeft tot in het verre India. De film laat zien hoe moedige enkelingen de strijd aangaan met een wereldindustrie die duizenden doden op zijn geweten heeft, maar daar geen rekenschap voor wil afleggen.

Diekhuus | woensdag 6 november | 20.00 uur | € 9,50 / Filmhuisleden en CJP € 8,- inclusief consumptie | documentaire | 79 minuten

Stamppot maaltijd

Stichting ZIJN organiseert maandelijks een etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Donderdag 7 november krijgen we boerenkool, zuurkool en hutspot, een toetje en koffie toe. Om 17.00 uur bent u van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De prijs voor deze gezellige avond bedraagt € 11,- per persoon. Graag opgeven vóór 24 oktober bij het Wijkcentrum tel. 0187- 483366 (toets 1) of e-mail [email protected]

Diekhuus Filmhuis – Grâce à Dieu

Donderdag 7 november kun je in het Diekhuus kijken naar de Franse film Grâce à Dieu. Deze is geregisseerd door François Ozon.

Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.

Diekhuus | donderdag 7 november | 20.00 uur | €9,50 / Filmhuisleden en CJP € 8,- inclusief consumptie | www.hetdiekhuus.nl | drama | 6 jaar en ouder | 137 minuten

Muziekcafé

Op zondag 10 november is het muziekcafé weer geopend. Dit keer kun je daar genieten van de O.D. Rock ’n Bluesband. De O.D. Rock ’n Bluesband is een ervaren muzikale vijfmans-formatie waar de Rock ’n Blues vanaf druipt. Niet alleen Rock Blues, maar ook Rhythm ’n Blues en gevoelige Blues ballads horen in het repertoire bij deze mannen. Zij spelen vanuit hun diep gewortelde blues passie naar bevrijdende blues solo’s. Een absolute ‘must hear and see’ voor iedereen.

De band beschikt over muzikanten, die multi-inzetbaar zijn op andere instrumenten, wat ook terug te zien en te horen is tijdens de optredens van de O.D. In de muzikale jaren hebben bandleden hun muzikale ervaringen gedeeld met Joe Bonemassa (included signed guitar), Stevie Ray Vaugh, Paladins, Billy Thomson ,BB King, Julian Sas, Santana, Walter Trout enz.

Diekhuus | zondag 10 november | 15.00 uur | foyer | € 9,00 | t/m 12 jaar € 4,50

Reacties