Sint en Pieten logeren in Middelharnis en Sommelsdijk

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Nog twee weken en dan komen Sinterklaas en zijn pieten weer aan in Nederland. En dan moeten ze natuurlijk wel ergens blijven slapen. Daar heeft het Streekmuseum samen met de Lady’s Circle wat op bedacht.

De pieten moeten behalve het slapen ook het brengen van cadeautjes en het vullen van schoenen oefenen. Dit kunnen ze doen op woensdagmiddag 20 en 27 november in het Pietenhuis. Het Pietenhuis is dit jaar te vinden in het Dok16. Dat is het restaurant op het Hernesseroord, naast de grote speeltuin.

Diezelfde middagen is ook het Sinterklaashuis geopend en wel in het Streekmuseum. Hier kun je stiekem een kijkje nemen in de slaapkamer van de Sint.

Organisatie

Elk jaar weer wordt ervoor gezorgd dat de goedheilig man en zijn hulpjes kunnen overnachten op het eiland. Ook dit jaar is de organisatie daarvan weer in handen van Lady’s Circle. En dat doen ze niet alleen! Ze krijgen hulp van Zuidwester en het Streekmuseum. De gemeente Goeree-Overflakkee zorgt voor een financiële bijdrage voor het festijn.

Pietenhuis

Dit jaar is het Pietenhuis te vinden in Brasserie Dok16 op het terrein van Hernesseroord in Middelharnis. Daar wordt op woensdag 20 en 27 november geoefend voor het grote feest. Je kunt knutselen en pepernoten maken en uiteraard komt muziekpiet ook gezellig langs.

Er is zelfs een pietenparcours! Nog even schminken en als je goed je best hebt gedaan ontvang je een heus Pietendiploma. En uiteraard moet je even gaan kijken in de woonkamer van de Pieten!

Meer informatie

De pietentraining gaat in drie rondes. Deze starten om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. De entree is € 3,50 per persoon. De volledige opbrengst gaat naar een goed doel. Namelijk de Blije Wei Kinderboerderij & Speeltuin van het Hernesseroord.

Let op, er is maar plek voor een beperkt aantal kinderen en vol is vol. Elke ronde kunnen er 50 kinderen meedoen aan de pietentraining. Kaarten hiervoor zijn online verkrijgbaar. Wees er dus snel bij!

Sinterklaashuis

In het pietenhuis zie je natuurlijk hoe de pieten wonen en slapen als ze in Nederland zijn, maar ook Sinterklaas moet ergens verblijven. Hij slaapt deze dagen in het Streekmuseum in Sommelsdijk. Wil je dat ook zien? Ga dan na je pietentraining mee met de tram. Deze brengt de kinderen naar het Sinterklaashuis.

De slaapkamer van Sint is in het Streekmuseum te vinden. Sinterklaas wordt ten slotte ook een dagje ouder. Hij vond maar weinig rust tussen al die drukke pietjes in het Pietenhuis. Hij slaapt daar in de bedstede. Of was het door het gesnurk van de Sint dat hij niet meer mocht slapen bij de Pieten?

Kom gluren in de slaapkamer van Sinterklaas en neem vooral je schoen mee. Dit kan op woensdagmiddag 20 en 27 november voor slechts € 2,50 per kind. Ouders mogen gratis het museum bezoeken.

De schoen is vrijdag 22 november en 29 november weer op te halen van 14.00 tot 18.30 uur. Sinterklaas is dan als het goed is wakker en kijkt uit naar ieders komst. Ga op de foto met Sinterklaas en zing een liedje voor hem. Het entree voor het museum is bij het ophalen van de schoen gratis. Ouders mogen die dag ook gratis naar binnen om te slepen met de schoenen en het leuke cadeau wat erin zit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen