Speciale avondopening Streekmuseum Sommelsdijk

Foto: Streekmuseum GO

Het mag dan herfstvakantie zijn, maar niet iedereen heeft de luxe om de hele dag thuis te blijven van werk. Maar wat is er dan leuker om na het werk tóch nog iets leuks te kunnen gaan doen?

Het Streekmuseum voorziet deze week in die behoefte. Daarom is op woensdagavond 23 oktober het Streekmuseum geopend van 19.00 tot 21.30 uur.

70 jaar in 70 voorwerken

Bekijk tijdens deze speciale avondopstelling de expositie van werken van Rien Poortvliet. Ook de expositie van de 70 meest bijzondere voorwerpen van het Streekmuseum is nog te bewonderen.

Deze 70 voorwerpen zijn zorgvuldig geselecteerd door de gemeentearchivaris Jan Both. Natuurlijk zit er ook een korte beschrijving bij. Deze voorwerpen tonen de rijke en gevarieerde collectie van het museum. Van een mussenklem tot meekrapvoorwerpen. Van een brandmerk voor mensen tot aan de wandelstok van de laatste rabbi van Goeree-Overflakkee die net voor zijn deportatie zijn stok aan een mede eilandbewoner gaf met de woorden: “Die heb ik straks niet meer nodig”…

Alle voorwerpen bij elkaar vertellen het verhaal van het eiland.

Openingstijden

Het museum in de Kerkstraat van Sommelsdijk opent dinsdag 23 oktober de deuren van 19.00 tot 21.30 uur. Geen tijd? Van dinsdag tot en met zaterdag is het museum dagelijks geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 november is het museum beperkt open. De stichting van het museum is nog opzoek naar vrijwilligers die op zaterdag het museum willen bemensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen