Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Lernestorod

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Leescafé

Houd je van mooie verhalen, maar vind je zelf lezen lastig? Ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het Leescafé in de Bibliotheek. Er wordt een verhaal voorgelezen en zelf lees je mee. Zo ontdekken we samen hoe leuk lezen is!

Ontspannen de krant lezen of heerlijk wegdromen bij een mooi verhaal. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Iedereen die moeite heeft met het lezen in het Nederlands is van harte welkom bij het Leescafé. Bij het Leescafé ontdekken we leesplezier. Je wordt voorgelezen door de vrijwilligers van de Bibliotheek. Verhalen uit een spannend of romantisch boek, verhalen uit de geschiedenis of stukjes uit de krant. De boeken hebben korte hoofdstukken en zinnen en eenvoudige woorden. Tijdens het voorlezen kun je meelezen met het verhaal.

Bibliotheek Middelharnis | Iedere maandag | tijd 10.00-11.30 uur | toegang gratis

Rondleiding Bio-boerderij

Volg een rondleiding door de bio-boerderij in Goedereede. Neem op dinsdag 22 oktober een kijkje bij de koeien (of kalfjes), geef ze een knuffel en proef eens van het heerlijke jersey-ijs. De rondleiding start om 10.00 uur. De bio-boerderij is te vinden aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede.

Breicafé Den Bommel

Woensdag 23 oktober is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee aan de Schaapsweg 34 in Den Bommel. Tussen 19.30 en 22.00 uur is iedereen van harte welkom. De entree bedraagt € 2,- per persoon. Het is de bedoeling dat iedereen eigen materiaal meebrengt. Heb je nog nooit een breinaald vastgehad? Of wil je beter worden? Er is altijd wel iemand die je op weg kan helpen. Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65.

Bingomiddag

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 23 oktober een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Zij hopen er een leuke gezellige middag met u te hebben. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1 e ronde begint om 13.30 uur.

Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 9 ronden Bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,- . Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Presentatie Anneke Mastenbroek

Voor woensdag 23 oktober heeft de 55+ club in Ouddorp Anneke Mastenbroek uitgenodigd voor een informatieve middag. Anneke is door een oogaandoening slechtziend geworden. Ze praat hier heel openhartig over. Ze vertelt onder meer over de impact van deze beperking op haar leven en hoe ze daar mee om weet te gaan. Ze heeft een blinde geleide hond en ook daar weet ze veel over te vertellen. U bent om 14.00 uur van harte welkom op deze interessante middag in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Lezing Marieke van Ouddorp

Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Daarom organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, in samenwerking met Historische vereniging de Motte en Museum Ouddorp, de lezing “Marieke van Ouddorp”.

De lezing “Marieke van Ouddorp” laat Ouddorp ten tijde van de Middeleeuwen herleven. Aan de hand van archeologische vondsten, waaronder een opgegraven schedel van een meisje, is het verhaal rond Marieke van Ouddorp ontstaan. Alexandre van de Berg neemt ons deze avond mee in dit prachtige verhaal. Via Marieke krijgen we een uniek kijkje in het leven in de 12e en 13e eeuw in Ouddorp. Na de lezing is, onder begeleiding, de tentoonstelling over deze periode in de kerktoren te bezichtigen en wordt een bezoek gebracht aan enkele andere torenkamers.

Raad en Polderhuis Ouddorp | Donderdag 24 oktober | tijd 20.00-22.00 uur | toegang € 5,- inclusief consumptie

Muziek in de kerk

Op vrijdagavond 25 oktober kun je genieten van muziek in de Hervormde Kerk van Dirksland. Het wordt een avond vol vleugel- en orgelmuziek en koorzang. Jong Dameskoor Shira zal onder leiding van Peter Wildeman verschillende liederen zingen. Het koor wordt begeleid door Arjan Huizer op de vleugel en het orgel.

Ook Peter Wildeman zal achter de klavieren aanschuiven. Hij zal dan samen met Arjan Huizer musiceren. De avond begint om 20.00 uur, de deur gaat ongeveer een half uur van tevoren open. DE entree bedraagt € 7,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen naar binnen voor € 2,50. Er zijn ook gezinskaarten te koop, deze kosten € 25,- per stuk. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang of vooraf online via tickets.huizer.com.

Gezamenlijke maaltijd

Op vrijdag 25 oktober is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn! Gezellig en lekker mosselen of kibbeling eten in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat vanaf 17.00 uur. Kosten € 15,00. U kunt zich opgeven vóór 18 oktober bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Dansavond

Stichting ZIJN organiseert zaterdagavond 26 oktober een dansavond in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Van 20.00 tot 24.00 uur wordt de muziek verzorgd door zanger Marcel Munter. De entree voor deze avond bedraagt € 10,- per persoon, dit is inclusief koffie of thee. Er worden tevens gratis hapjes geserveerd. Ook wordt er een verloting gehouden met prachtige prijzen. Graag aanmelden vóór 23 oktober bij e-mail: [email protected] of tel.nr. 483366.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden