Heerlijke en leerzame letterlunch in de bibliotheek

Foto: PR Bibliotheek Middelharnis

Er is nog altijd veel analfabetisme in de wereld. Ook in Nederland en zelfs op Goeree-Overflakkee. Daarom kwam de bibliotheek met een leuk evenement tijdens de Week van de Alfabetisering.

De tafels in de bibliotheek zijn gevuld met heerlijke gerechten. Speciaal voor de vrijwilligers en de cursisten van het DigiTaalhuis in Middelharnis. Het is een Letterlunch. Daarbij is er voor elke letter in het alfabet een smaak of betekenis. Van de A voor appel tot en met de Z voor zuivel.

Meer dan eten

Klinkt natuurlijk geweldig, zo’n letterlunch. Maar het is meer dan dat. Tijdens de lunch werd er voorgelezen uit een passend verhaal. En na afloop gingen alle borden aan de kant en kwamen er taalspelletjes op tafel.

Van Hollands kwartet, tot en taaldobbelspel en Scrabble. Een gezellige middag voor iedereen waarbij is genoten van het eten en de spelletjes.

DigiTaalhuis

Sinds 27 mei is in de bibliotheek Middelharnis het loket van het DigiTaalhuis geopend. Het DigiTaalhuis is een samenwerkingsverband van twaalf partijen op Goeree-Overflakkee. Hun doel is om de laaggeletterdheid te verlagen en de zelfredzaamheid en participatie te vergroten.

Vanuit het DigiTaalhuis worden door de verschillende organisaties diverse activiteiten georganiseerd.

Andere activiteiten

In de bibliotheek kun je taallessen en computerlessen volgen. Ook is er een wekelijks Taalcafé waar je beter Nederlands kunt leren spreken. En een Leescafé waar je met elkaar eenvoudige verhalen lezen. Iedereen van 18 jaar of ouder is van harte welkom.

Maar op Goeree-Overflakkee worden nog meer activiteiten en cursussen georganiseerd die te maken hebben met de basisvaardigheden. Zo is er op dinsdag 8 oktober van 15.00 tot 17.00 uur een informatiemarkt in de bibliotheek. Alle organisaties die zijn aangesloten bij het DigiTaalhuis geven die middag informatie over de activiteiten en cursussen. Op de informatiemarkt in de bibliotheek vind je alle informatie bij elkaar.

Wil je bijvoorbeeld beter Nederlands leren? Of wil je misschien leren omgaan met een computer? Wil juist de administratie op orde brengen? Misschien ken je wel iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Kom dan naar de informatiemarkt op 8 oktober en kijk welke mogelijkheden er zijn op Goeree-Overflakkee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen